fredag 18. november 2016

Barnebidrag satser

Barnebidrag betales til måneden barnet fyller år. Hvis barnet går på videregående skole eller tilsvarende, kan barnet ha rett til å motta barnebidrag etter at det fyller år. Når barnet er over år, er det barnet som blir mottaker av bidraget.


I beregningen av barnebidrag tas det utgangspunkt i hva det koster å forsørge barnet, foreldrenes inntekt, barnets inntekt og omfanget av samvær mellom barnet og den bidragspliktige. Når NAV fastsetter barnebidrag vurderes i tillegg den bidragspliktiges evne til å forsørge seg selv og egne barn som bor hos han eller henne. Hvor lenge kan du få barnetrygd? Du kan få barnetrygd fra måneden etter at barnet er født, eller fra måneden etter at vilkårene er oppfylt hvis retten til barnetrygd oppstår på et senere tidspunkt. Barnetrygden blir utbetalt til og med måneden før barnet fyller år.


Nettavisen (les egen sak her). Generelt om barnebidrag. I følge norsk rett plikter begge foreldrene å bære utgiftene til barnetsforsørgelse og utdanning etter sine økonomiske evner. Hvis foreldrene bor hver for seg, må den som ikke bor fast sammen med barnet, betale månedlige barnebidrag til den som bor fast med barnet.


Plikten til å betale barnebidrag varer normalt ut den måneden barnet fyller år. Dersom barnet går på videregående skole kan bidrag også pålegges etter at barnet har fylt år. Bidragsforskuddet utbetales ikke i tillegg til et barnebidrag , men kun når bidraget ikke betales. Et forskudd på bidrag må ikke forveksles med barnebidrag. Hvem kan få bidragsforskudd?


De nye reglene om gebyr ved fastsettelse og endring av barnebidrag trådte i kraft 1. Vil jeg kunne betale mindre i barnebidrag ? Noen vil betale mindre i barnebidrag , mens andre vil betale mer. Etter de nye reglene vil størrelsen på bidraget ta utgangspunkt i hvor mye det koster å ha barn. Nattillegg skal dekke arbeidstakers ulegitimerte utgifter til losji på reiser med overnatting (for eksempel privat overnatting). Nattillegg etter statens satser utbetales når det er på det rene at arbeidstaker har overnattet (utenfor egen bolig), og når vedkommende ikke har fått tilbud om overnatting på hotell eller lignende. Enheten har blant annet feilutbetalingssaker og barnebidrag i sin oppgaveportefølje.


NAV Innkreving en del av Skatteetaten. Du har krav på bidragsforskudd selv om farskapet ikke er fastsatt. Om regelmessig, økonomisk bidrag til tidligere ektefelle eller andre, les om fradrag for underholdsbidrag.


Foreldre plikter å forsørge sine barn økonomisk. Bidrag som er fastsatt med utgangspunkt i underholdskostnaden blir automatisk justert, nærmere bestemt blir det tatt hensyn til nye satser for underholdskostnaden og samværsfradrag. Min venn har to barn med en som ikke betaler barnebidrag.


Barna bor fulltid hos mor, de er sjeldent med far, fordi far krever at mor må betale alle reiser til og fra om samvær skal skje. Mor forteller at hun heller ikke får barnebidrag fra NAV, fordi hun har for høy inntekt. Satsen reduseres ved utdanning på deltid. Har du en bruttoinntekt under 271. Dette er et eget avkrysningsfelt i søknadsblanketten om barnebidrag.


Kan få barnebidrag etter myndighetsalder. Og hvor lenge må du betale barnebidrag ? Sitter du igjen med mindre enn satsen for livsopphold? Da kan det være at du har utgifter som SI ikke kjenner til (f.eks. at du ikke har sendt inn dokumentasjon på boutgiftene dine).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg