onsdag 23. november 2016

Kvalm og hodepine

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Fører til forhøyet intrakranielt trykk og ofte hodepine eller generaliserte tonisk-kloniske kramper.


Kvalm og hodepine

Nedsatt bevissthet, kvalme , brekninger og nevrologiske utfall er typisk. Hjerneinfarkt kan gi hodepine , akutt eller over timer. Særlig ved infarkter i bakre skallegrop og i oksipitallappene. Jeg er en kvinne på år som det siste året har vært plaget med mye kvalme og noe hodepine.


Jeg har tatt mange graviditetstester og alle har vært negative. Jeg har vært på sykehus og svelget slange og tatt ultralyd av nyrer og galleblære. Om du er plaget med hodepine og kvalme regelmessig, selv om det er i milde varianter, så oppfordrer vi deg til å ta kontakt med din fastlege for en vurdering, samt hjelp til å sette opp en behandlingsplan for å stoppe dette.


Les mer: – Dette Bør du Vite om Stressnakke. Jeg har hatt kvalme og hodepine over lengre ti svimmelheten kommer og går. Føler at jeg aldri får nok søvn. Jeg lurer på hva dette kan være og om det er noe jeg kan gjøre med det.


Dette er spesielt viktig hos barn og hvis hodepine inntrer plutselig eller gradvis hos personer som ikke har vært plaget tidligere. Mange får også en følelse av å være i dårlig form og en manglende appetitt på livets goder. Drypp og hjerneslag: Snøvlete tale og ensidig kraftsvikt eller lammelse, samt at ene munnviken henger og rynker i ansiktet forsvinner (ene halvdelen av pannen) er klassiske symptomer på drypp og hjerneslag. Alle symptomene er på ene halvdelen av.


Vanlig hodepine krever ikke legebehandling, men enkelte mennesker kan være så plaget av hodepine at det er fornuftig å undersøke dem. Hodepine Hva vet vi? Migrene-pasienter har ofte bruk for medisinsk behandling. Tre dager senere fikk hun på ny akutt innsettende hodepine , beskrevet som ”pistolskudd i hodet”.


Hun falt om og hadde et kortvarig generalisert krampeanfall. Ved innkomst i sykehus var hun desorientert med amnesi for hele dagen. Senere, når svulsten har vokst seg større og hevelsen rundt den tiltatt oppstår hodepinen ( og evt kvalme og oppkast), og denne blir sterkere når trykket i hodet øker, det vil si når du bøyer hodet nedover, hoster, nyser, er i aktivitet eller bruker magemusklene på toalettet osv.


Kvalm og hodepine

Eventuelt kvalme og brekninger. Sjeldnere ledsaget av kvalme. Nystagmus kan være vertikal og ukonjugert. Ved mistanke om sentral vertigo, let etter andre nevrologiske utfall.


Kvalme og hodepine. Det er ganske vanlig å få hodepine når du er gravid. Det er likevel mest vanlig i første eller tredje trimester.


Stress, dårlig holdning, hormonforandringer og væskeansamlinger kan føre til at du får vondt i hodet. Jeg har de siste tre ukene slitt med kvalme , hodepine og svært dårlig matlyst. Matvarer jeg tidligere har vært glad i og spist daglig i år klarer ikke tanken på å spise nå. Men hvis du aldri pleier å ha vondt i hodet ville jeg tatt en tur til legen. Har en veninne som trodde hodepinen skyltes stiv nakke og stress, hun hadde flere hjerneblødninger.


Falt plutselig om på badet og ble hentet med helikopter. Akutt hodepine rammer de aller fleste fra tid til annen, og oftest i form av spenningshodepine, men det kan også skyldes mer alvorlige tilstander. I denne artikkelen kan du lese om mulige årsaker til akutte hodepiner og om når du bør ta kontakt med lege. Dette kan refereres til som nakkesvimmelhet (cevicogen svimmelhet).


Kvalm og hodepine

Tilhørende symptomer kan også være smerter og stivhet i nakken og brystryggen, hodepine og mer sjelden øresus. Slike symptomer er noe behandlere hos NEMUS kan hjelpe deg med (bla kiropraktorer, fysioterapeuter og akupunktører). Følelegemer i hu sener og ledd forteller hjernen hvordan vi beveger på armer og ben og hvor kroppens tyngdepunkt befinner seg i forhold til føttene. Vi blir først bevisst på vår balanse når noe er galt eller uvant.


Svimmelhet skyldes ofte at signalene vi mottar fra syn og balanseorganer ikke stemmer overens eller er uvante.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg