torsdag 3. november 2016

Hvit blemme i munnen

Les mer om after her. Trøske (soppinfeksjon) Trøske er en soppinfeksjon i munnhulen som nesten utelukkende skyldes en oppblomstring av soppen Candida albicans. Trøske gir et karakteristisk hvitt belegg i munnen som kan svi og gi ubehag. Andre årsaker til blemmer i munnen.


Kronisk betennelse i tannrot Blemmer i munnen eller på tannkjøttet kan også opptre i forbindelse med en kronisk betennelse i en tannrot.

Betennelsen kan etter en tid drenere seg selv ut i munnhulen via en kanal gjennom kjevebenet. Utførselsåpningen kan se ut som en liten blemme. Munnskol sladrekviser, blemmer eller after – uansett hva man velger å kalle de små, hvite sårene som ofte dukker opp i munnen , er de utvilsomt plagsomme.


De bittesmå, sviende sårene kan i enkelte tilfeller føre til problemer med å få i seg både mat og drikke: – Til tross for at blemmene er små, kan de bli både ømme og smertefulle. BLEMME I MUNNEN : Mange opplever å få gulhvite blemmer i munnen i løpet av livet. Derfor får du blemmer i munnen.


Blemmer i munnen dukker ofte opp i sammenheng med stress eller ved nedsatt immunforsvar i forbindelse med annen sykdom, forteller Hilde Aga, tannpleier og leder av Norsk Tannpleierforening.

Lokale skader, stress og hormonelle forandringer kan være utløsende faktorer, supplerer Birkeland Melcher. De har mange navn, de små, hvite sårene enkelte av oss får i munnen fra tid til annen. Munnskold og after er kanskje de to vanligste navnene, men noen kaller dem også for sladrekviser eller.


KIRURGI ANBEFALES: For å redusere tilbakefallsrisikoen, anbefales det gjøres et lite inngrep når en fersk mucocele er. Alle mennesker som fra tid til annen plages med blemmer i munnen , vet hvor smertefulle og irriterende de kan være. Det skriver Avisen. Jeg begynte med halsbetennelse, så fikk jeg sår forran på tunga, så nå dager senere er tunga mi hvit , noen blemmer, noen normaltungefargefelt, som gjør vondt.


Jeg klarer ikke å spise pga vondt i tungen. Jeg har også fått sår i munnen. Soppinfeksjon hos små barn kan se blemmeaktig ut, men det er som regel bare et hvitt belegg.


I så fall vet du akkurat hvor smertefulle og ubehagelige disse bitte små (for de kan virkelig være helt ekstremt små) hvite utskuddene på tunge, lepper eller tannkjøtt kan være. Får jeg en blemme eller sår i munnen bruker jeg T-treolje (helsekosst). De små, hvite sårene inni munden er både ømme, de svir også gjør det vondt hver gang du spiser. Etter ett par gangers bruk er problemet over.


Skal bare brukes i små mengder.

Vanligvis ville jeg ment at dette er irrelevant, men du burde jo kanskje nevne at den oljen smaker helt jævlig da. Helt siden jeg var liten har jeg vært plaget med hvite blemmer i munnen. De kommer på tunga, i ganen, innsiden av kinnene og leppene, og også i halsen.


Får jeg ett sår, tar det ikke mange dagene før jeg har 3-4-5- eller sår på en gang. Fått en blemme i munnen , noen som har råd for hvordan en unngår dette og hva en kan gjøre når en først har fått det? Jeg får sånne heeele tiden, og jeg har de som oftest i mange uker før de blir borte. Gjorde ikke vondt, men forsvant aldri av seg selv heller. Og jeg kom ofte til å bite på den.


Til slutt tok jeg en nål og stakk hull på den. Jeg kan være veldig plaget med sånne hvite sår i munnen til tider, og de kan vare så lenge og være så vonde at det er vanskelig og få i seg mat og pusse tenner. Trenger virkelig alle råd dere har som kan dempe smertene eller få dem til å leges fortere!


Smertefulle sår i munnslimhinnen etter brustne bullae. Epitelet kan løsne når man gnir på overflaten av tilsynelatende normal munnslimhinne. Orale manifestasjoner er ofte debutsymptom. Røyking kan gi rødme og hevelse.


Snus og skrå kan gi tykke, hvite folder i gingiva, gingival retraksjon og misfargede tenner. Kan gi hyperplasi av gingivale fibre og økt gingival masse (gingival hyperplasi). Kjent bivirkning ved fenytoin, nifedipin, ciklosporin A og kalsiumsantagonister.


Eksogen pigmentering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg