tirsdag 1. november 2016

Bayonneskinke koketid

Bayonneskinke kommer normalt med en ytre emballasje og indre emballasje. Den innerste posen er beregnet for å bruke til koking av bayonneskinken , så det er viktig at du ikke kutter hull i denne når du fjerner den ytterste emballasjen. Fjern den ytre emballasjen og legg 6g bayonneskinke med den indre emballasjen intakt i en kjele.


Kok opp vann og legg i bayonneskinke. Les på emballasjen om bayonneskinken anbefales å trekke med emballasjen på. La bayonneskinken hvile ca min før den skjæres opp. Del epler i båter, stilkselleri i biter og rens småløken eller del løk i båter.


Legg bayonneskinken i en gryte og hell kaldt vann over så skinken blir helt dekket. Trekk gryten av varmen. Målt med et steketermometer skal temperaturen i den tykkeste delen av skinken være ca C. La skinken trekke i gryten ca minutter.


Pakkes i folie, stekes i ovn på 1°C. Brunes raskt på sterk varme, minutter på. Du kan spise den kal skoren i skiver. Det klassiske er bayonneskinke med dillstua poteter og sennepssaus. Den selges røkt og urøkt, rå og kokt.


En go enkel, gammel klassiker, som smaker like godt hver gang ! Du har fått et møljetall. Koking av bayonneskinke ? Oppskrifter Lurer du på hva du vil ha til middag idag? Eller en oppskrift du trenger?


Sier tydelig ifra når tiden er over. Les om hvilke stykker du kan bruke til hva og hvordan du tilbereder det på riktig måte. Har en sånn liggende som jeg tenkte å ta til middag i dag. Den heter kokt bayonneskinke , så den vil vel da antagelig være ferdig kokt.


Er slik i rød plastinnpakning. Kommer jo litt an på hvor stor den er, men denne er vel vakumpakket. Da står det ofte på merkelappen. Slik moser du poteter Hjemmelaget potetmos, enklere enn du tror! Mandelpoteter og andre melne potetsorter egner seg ypperlig til potetmos.


Jeg vil tippe ca time. De er melne og gir fin gylden farge og ikke minst en flott smak. Har en bayonneskinke i frysen, tenkte jeg skulle lage denne på søndag! Tror den er ferdig kokt? Det står ikke på klistrelappen, men når den er helt tint, da vil jeg merke det ikke sant?


Den vil være myk hvis den ikke er kokt, og fast hvis den er kokt? Skjærer jeg den opp i skiver og varmer den. Det trengst meir koketid enn det som står på pakken - alltid. Kok potet i terningar saman med litt sellerirot i usalta vatn. Fyll på med kaldt vann over tungen så den dekkes.


Hell av alt vannet. Norges største nettsted om mat og drikke med en rekke unike tjenester bygget på høy redaksjonell kompetanse. Digital timer med store og tydelig tall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg