fredag 18. november 2016

Svenske jentenavn

Svenske jentenavn

Finn svenske jentenavn nå på Kensaq. Finn den perfekte bilferie i Sverige med halvpensjon. Super pris, det finnes ikke bedre! Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter.


Alice er det jentenavnet som har hatt førsteplass flest ganger. For noen navn er de nok det. Ofte kan det være fordi de plukker opp skikker fra andre land før vi gjør, som for eksempel Alice, Lucas og Filip. Eller det kan være gamle tradisjonsrike svenske navn som kommer igjen først i Sverige, og så slår an i Norge. Eksempler på dette er Alva, Linnea, Saga og Oscar, sier Utne.


Sverige slutter på a, Alice slutter på e, det er jo det første åpenbare og fascinerende. Det er ingen påviselig grunn til at Alice skal ligge på topp år etter år, man forventer ikke at svensker skal ha jentenavn som slutter på noe annet enn a, sier Ouren. I denne listen er kun navn med svensk opprinnelse inkludert, det vil si navn som er dannet etter norrøn tid. Liste over norske kvinnenavn inneholdende fornavn som forekommer flere enn 2ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da fornavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre.


På Fine- jentenavn. Et eksempel er korte jentenavn som slutter på -a, som Linnea og Maja. Slik har det ikke alltid vært. Da jeg var ung, kunne vi høre på a-endelsen på navnet om noen var svenske.


Svenskene het Agneta, i Norge het de Agnete, forteller navneforsker Jørgen Ouren i Statistisk sentralbyrå. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Når du på død og liv må ha unger så er det DITT ansvar å ta vare på dem også. Unger koster penger, det burde du vist da du bestemte deg for å få dem. Alenemor formoder jeg?


Dette er en liste over populære navn. Jeg har postet et likt innlegg om guttenavn, og der var det en som nevnte jentenavnet Oleanna. Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse er en liste over kvinnenavn som var brukt i norrøn tid. Det er vakkert, og jeg ble inspirert til å lage et likt innlegg om jentenavn.


Jeg leter altså etter de gamle jentenavnene. Sterke men feminine jentenavn en sjelden hører på små jenter i dag. Fjorårets toppnavn på jentesiden, Nora, har falt ned til en femteplass, og gav dermed plass til de vanlige toppnavnene Emma, Sara og Sofie.


Toppen av jentelisten er dørgende kjedelig. Hvilke er dine favoritt gutte- og jentenavn ? Gi din stemme lenger ned i saken. Kryssordhjelp - Jentenavn , navn, pikenavn, damenavn og mye mer for å løse kryssord Norges største kryssordhjelper-app med millioner av ord.


Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under. Kjendisene sine valg av hundenavn kan være en en fin måte å få inspirasjon til et morsomt og kult navn til din nye hund. Jo, kjendiser vet jo som regel hva som er kult og trendy. Trenger litt hjelp til å finne ett fint spansk jentenavn.


Svenske jentenavn

Eneste forslaget jeg får av mine venner er Maria, men det synes jeg er kjedelig. Det skal også være mulig å hete det i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg