torsdag 3. november 2016

Apocillin halsbetennelse

Apocillin halsbetennelse

Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Les mer på apotek1. Betennelse i slimhinnen og lymfatisk vev i svelget (farynks).


Skyldes som regel en infeksjon av virus () eller bakterier (). En infeksjon av virus går som regel over av seg selv etter noen dager. Apocillin brukes ved infeksjoner forårsaket av bakterier. Eksempler på infeksjonssykdommer der preparatet benyttes: Infeksjoner i hals, øre, bihuler, bronkier og lunger.


Ved sår og hudinfeksjoner brukes preparatet ofte sammen med en bakteriedrepende krem, salve eller lignende. Det er vanskelig å se det hvite bak drøvelen på bildet, men sykdomshistorien din kan kanskje tyde på at du har fått en bakteriell halsinfeksjon. Anbefaler deg å gå til legen for å sjekke om det kan være streptokokker.


Apocillin halsbetennelse

Hva er halsbetennelse med streptokokker? Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen. Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging.


Ble veldig trett og sliten av det og syntes det var merkelig. Han og flere andre hadde opplevd det samme. Ser ut som jeg har havnet i min andre halsbetennelse på litt over måneder.


Legen tok ikke noen halsprøve. Og med en gang han tittet ned i halsen sa han det var halsbetennelse. Fikk apocillin 660mg (tror det skrives sånn).


Ligger stort sett her i senga hele dagen og har det ikke spes godt, og kjedelig er det i tillegg. Indikasjoner Akutt bakteriell sinusitt, akutt mellomørebetennelse, akutt streptokokkinfeksjon i mandler og hals, akutte eksaserbasjoner av kronisk bronkitt, samfunnservervet pneumoni, akutt cystitt, asymptomatisk bakteriuri i svangerskapet, akutt pyelonefritt, tyfoid- og paratyfoidfeber, dental abscess med lokal spredning, proteseinfeksjoner, bekjempelse av Helicobacter pylori, Lyme borreliose. Ved virusinfeksjoner så brukes ikke antibiotika, og man må bare la sykdommen gå sin gang. Jeg var hos legen idag og undersøkte halsen min og fikk vite at jeg hadde halsbetennelse. Hadde halsbetennelse i mai, fikk apocillin , funka ikke optimalt, gikk tilbake og hadde fortsatt streptokokker, fikk amoxicillin, funka som bare.


Stikk innom legen igjen, du skal ikke være så dårlig etter en nesten fullført kur. Virkningen av dette legemiddelet blir ikke svekket av alkohol. Det er heller ikke farlig å kombinere penicillin og alkohol. Har tatt penicillin i en uke.


Jeg har fått lungebetennelse. I dag fikk jeg vite at kuren ikke har virket. Jeg kjenner at jeg er redd for at dette kan være noe annet. Jeg fikk ny penicillin-kur. RELIS mottar jevnlig spørsmål om dosering av penicillin.


Apocillin halsbetennelse

Det hersker en del usikkerhet om hva som er riktig bruk, både med tanke på antall døgndoser, tidsrom mellom doser og inntak sammen med mat. Antibiotika er generelt sett trygge legemidler å bruke, alvorlige bivirkninger er sjeldne og allergi for antibiotika er overdiagnostisert. Likevel kan det være nyttig å vite hvilke bivirkninger som kan oppstå ved bruk av ulike atibiotikatyper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg