onsdag 2. november 2016

Studere hjemmefra

Studere hjemmefra Du kan benytte de aller fleste tjenestene som IT-avdelingen leverer hjemmefra. Her finner du informasjon om hvordan du får tilgang til disse. Nettstudier gjør det mulig å studere hvor som helst når som helst. Noen nettskoler har rullerende opptak, mens andre har faste oppstartstidspunkt. Kan jeg studere to steder samtidig?


Mister jeg studieretten?

Hjelp fra NAV (AAP) og Lånekassen, kan jeg motta begge? Kan man studere og motta dagpenger? Si ALT som må til for å kunne flytte hjemmefra for å studere i en annen by. Det er for mye for meg å gå på skole samtidig som jeg skal studere.


Hva skal jeg gjøre. Vet min bror har hatt det i noen få fag på TØH, og ei som har tatt master på barnevern. Så noen obligatoriske finnes det, selv om det ikke er så mange.


Og skal man studere hjemme som trådstarter tenker seg er det greit å finne ut om det er noe som helst form for obligatorisk enten ved oppmøte, veiledninger eller annet før man søker.

Du kan velge mellom årsenheter, hele studier eller frittstående kurs som inngår i studiene. Det å flytte hjemmefra for å studere blir ekstra vanskelig når man sliter med depresjon og spiseforstyrrelser. Mange trenger å bo hjemme imens de blir behandlet. Det er ikke et nederlag og det går an å be om sykmeldig om dette skulle bli aktuelt. Dette synes jeg du skal snakke med foreldrene dine om så raskt som mulig.


Men etter dette vurderer jeg rett å slett å studere hjemmefra ,iaf en periode. Har selv god erfaring med dette, men ikke gjennom NHH. Det eneste som bekymrer meg er at jeg kanskje ikke får like tett dialog med medstudenter og lærere. Og å være utenfor sosialt. Jus er veldig greit dersom du sliter fysisk, men ikke like lurt om du sliter psykisk pga.


Det er mange jobber man kan ha som ikke er fysisk krevende, men det vil jo kreve litt av deg å jobbe på et kontor hele dagen. Noen studerer både på universitetet og hjemme eller kafé og folkebibliotek. Når man er ung gleder man seg som regel til den dagen man kan flytte hjemmefra , studere og starte sitt eget liv. Men når det først skjer kan det gjøre studiehverdagen litt tøffere enn først antatt.


Jeg er en ung student som sliter med psyken. Har nettopp begynt å studere ved en høyskole langt hjemmefra. Nå lurer jeg på om jeg fremdeles kan være tilknyttet en høyskole og studere , men bo hjemme og få behandling for psyken.


Noe som er mye lettere der enn hvor jeg nå befinner meg.

Jeg har et år igjen av VGS, og må begynne å planlegge veien videre. Problemet er at helsen ikke er helt på topp, og et vanlig studieløp med timer daglig på skolen vil sannsynligvis ikke gå. Håpet er at jeg vil bli bedre av behandling og i stand til å kunne jobbe vanlig i løpet av et par år, men. Jeg så ikke ett eneste gratis studie, men jeg tittet jo ikke på alle :-) Men jeg lurer likevel: Hvorfor i all verden skal det koste like mye med et fag via fjernstudie på en statlig skole, som et fag på en privat høyskole?


Vi har funnet frem til jobbene du kan utføre hjemmefra - (nesten) uten å måtte gå ut døren. Det krever masse selvstendighet å jobbe hjemmefra , sier Alv Hågård Gustavsen, informasjonskonsulent i UngInfo, som selv har gjort dette i en periode, som tekstforfatter. Av erfaring er det veldig viktig med en egen plass å jobbe fra.


Er det noen som vet om noen fleksible jobber hvor man kan jobbe hjemmefra som student? Har ingen spesiell kompetanse, men har noen års arbeidserfaring med alt fra kundeservice, butikk og den slags. For en stund siden jobbet jeg på Clickworker, og tjente faktisk ganske ok når de hadde mye tilgjengelig (typ 150kr i timen når jeg var effektiv). Hele eller deler av undervisningen podcastes, og alle obligatoriske aktiviteter foregår på nett.


I emnenes elektroniske klasserom vil det finnes forskjellige, nyttige ressurser for den som vil studere hjemmefra. Stemmen til den ellers sprudlende trebarnsmoren har gått ned en oktav. Lavmælt forteller hun om kvelden da hun gikk inn på sin eldste datters forlatte rom og hentet to bilder av henne og en t-skjorte.


Den har Marit hatt med seg i senga hver kveld siden Stine (20) i fjor høst flyttet til Amsterdam for å studere. Norges grønne fagskole – populært kalt Vea – tilbyr nettundervisning i kombinasjon med fysiske samlinger. Det betyr at du kan ta utdanningen ved siden av jobb og familie. Sjekkliste når du flytter hjemmefra.


Det er mye å huske på når du skal bo for deg selv for første gang. Dine Penger har laget en huskeliste for deg som flytter hjemmefra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg