onsdag 9. november 2016

Spedbarn tørr hud

Frisk og glatt hud – uten parabener. De originale maskene fra Decrusto får du kjøpt her. Dyptrensende maske! Passer for tørr til normal hud.


Gjør Skincitys hudtest og få produktanbefalinger fra våre hudterapeuter.

Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Når vinteren nærmer seg og luften blir tørrere, blir også huden din tørr og dehydrert. En ansiktsmaske hjelper deg mer å bevare gløden i huden. Eleven is beauty– 30. Nyheter hver hverdag innen K-Beauty og fra klassiske varemerker.


Tørr hud kan føles stram, flasse og klø. Ofte er plagene verre om vinteren.

I tillegg har de med tørr hud oftere eksem enn andre. Dersom barnet ikke plages av den tørre huden , er som regel skånsom rengjøring av huden tilstrekkelig. De første ukene etter fødselen kan huden gjerne flasse litt. Det er helt normalt og trenger ikke behandles.


Den tørre huden vil etterhvert flasse av. De barna som er født etter termin, er ofte ekstra tørre i huden. Det finnes noen sjeldne hudsykdommer som kan gi svært tørr hud , såkaldt fiskehu men dette sees da over hele kroppen, og denne tilstanden kommer noe senere enn rett etter fødsel.


Hei, takk for spørsmålet. De vedlagte bildene gir først og fremst inntrykk av eksem, og du beskriver at barnet har en tørr hudtype. Varme og svette kan for noen forverre plagene med slikt utslett, så også å bade i vann siden det tørker ut huden.


Så fort man mistenker at barnets hud ikke virker normal, anbefaler jeg å gå til en barnelege eller en hudlege. Jenta mi på mnd snart har små flekker her og der på kroppen med tørr hud. De er ikke synlige men man kjenner de når man stryker over huden med hånden.


Bør jeg smøre huden med noe eller er dette noe som ikke trengs å gjøre noe med? Isåfall har noen tips om en god krem som man kan bruke til sånt? For tørr luft i leiligheten, vaskemiddel av dårlig kvalitet, feil mating av moren og mye mer kan gjøre babyens hud usammenhengende.

For å unngå dette problemet må du sette en luftfukter hjemme, alle ting, inkludert voksne, skal vaskes med babypudder (babyen berører voksne klær med ansikt og andre deler av kroppen). Derfor er det viktig at den er så god som den kan være. Mange spedbarn har i den første tiden røde prikker med en liten talgpropp i. De skal ikke klemmes på.


Prikkene kalles milier, og går bort av seg selv i løpet av 1-måneder. Preparater av denne typen kan brukes over lengre ti eller som en kort kur. Som regel er det gunstig å stoppe i perioder siden huden kan bli tynn og skjør ved bruk av kortison over lang tid.


Tørre utslett kan ofte følge med en feber eller fussiness, og er ofte forårsaket av ufarlige viral sykdommer. Har en baby på snart uker. Helsesøster sier flassing og tørr hud i denne alderen er normalt fordi huden har en overgangsfase der den tilpasser seg fra å leve i fostervann. Hun sier det vil bli bedre etterhvert, og at jeg ikke trenger gjøre noe med det.


Jeg synes ikke det har blitt noe bedre de. Mange nyfødte barn har tørr hud som til og med kan flasse litt. Hudens naturlige talgutskillelse er ganske enkelt ikke kommet ordentlig i gang og fått stabilisert seg ennå. Derfor bør du heller ikke bruke kremer eller salver på babyens hud.


Dette kommer av at lufta om vinteren blir tørrere og vil derfor tørke ut huden raskere. Ikke alle opplever tørr hud bare om vinteren. Det kan komme til alle tider.


Behandling av tørr hud og eksem Den viktigste behandlingen (og forebyggingen) for tørr hud og eksem å tilføre huden fuktighet. Gi barnet et bad i lunkent vann hver i maks. Gode fuktighetskremer inneholder fettholdige slaver som vaselin og tykke kremer. Vask i stedet ansiktet, hendene og rumpen med bomullsdotter og rent, lunkent vann hver dag.


Når du bader babyen bør du bruke pH-nøytrale, parfymefrie produkter som er egnet for spedbarn. Eksem er en tilstand som gjør at huden flekkvis blir tørr , rød og kløende. Klør barnet på huden , kan den bli tykk og skjellende og noen ganger sprekker den opp.


Utslett hos spedbarn. De fleste forandringene som oppstår er ufarlige, plager ikke barnet og går over av seg selv. Rødt og småkvisete utslett (erythema toxicum neonatorum) Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og ser ut som små kviser.


Huden til nyfødte kan endre seg mye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg