torsdag 17. november 2016

Prikker på tunga

Prikker på tunga

Infeksjoner som kan gi sår på tungen inkluderer candida, herpes simplex, helvetesild (varicella-zoster), coxsackie, HIV og syfilis. Autoimmune sykdommer kan også gi sår på tungen. Dette inkluderer lupus, ulike typer pemfigoid (blemmedannende sykdom som først og fremst rammer eldre mennesker), og epidermolyse. Hei, jeg har vært plaget av noen hvite prikker på tungetuppen i rundt eit halvt år. De kommer, er der mellom 2-dager.


Alt fra prikk til 5-og så kommer de tilbake ettter 2uker - måned. Tungen kan røpe mer om deg enn du tror. Det finnes en rekke mulige forklaringer på hva tungetilstander og forandringer på tungen kan skyldes. Tungeplager ha mange forskjellige sykdomsårsaker - deriblant bakterie- og soppinfeksjoner, allergier og i enkelte tilfeller også hudsykdommer. Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral (munnen) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse.


Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen , kinn vegger, taket av munnen eller i halsen. Eg veit ikkje kor lenge, men oppdaga prikkene for to dagar sidan. Det ser ikkje ut som prikker som har kome oppå huden på tunga , men som om noe av huden, kjertler eller liknande, har blitt forstørra. Blemmer på tunga er vondt både når man skal snakke og spise.


Prikker på tunga

Uansett hva så kommer blemma i veien når man rører tunga. Her er et lite kjerringråd mot problemet. Behandlet det jeg trodde var after (noen få bitte små hvite prikker på tunga , og rød og irritert langs tungekanten) med et nytt middel fra apoteket som sved noe infernalsk (dat var lilla og inneholdt bla svovelsyre!), men det hjalp ikke. Spurte fastlegen, og hun mente det sannsynligvis er herpesvirus, men tok ingen prøver.


Tunga kan røpe mer om deg enn du tror. Når man er frisk har tungen en jevn, rødlig farge, og en myk, fuktig tekstur. Men om en lider av en ubalanse i organene kan dette manifestere seg som missfarging, uttørking eller gjennom hvite merker på bestemte deler av tungen. Første gang man får viruset i kroppen kan man imidlertid bli syk med feber, slapphet og små blemmer på leppe, tunge og tannkjøtt.


Prikker på tunga

De varer noen dager, og er mer irriterende enn vonde. Jeg tror heller ikke at det skyldes en kjønnssykdom. Jeg oppdaget såkalte prikker eller blemmer bakerst på tunga.


Noen små å noen mellom store. Jeg lurer på hva dette kan være, eller om det kan på noe vis være farlig? Det er også en hvitt belegg i området om det også skulle hatt. Hva kommer det fra? Men du kan gjøre noe hjemme, for å fjerne flekker rød tunge.


Prikker på tunga

Gå gjennom følgende konto for å hjelpe. Det kan være flere årsaker bak forekomsten av røde prikker. Vi ønsker klarhet i et farskap, mannen nekter å få vite sannheten. Hvilke rettigheter har en pappa da, dom en gang i ungdommen hadde ubeskyttet sex med en tilfeldig, som en gang i ungdommen erkjente farskap fordi han ikke visste bedre?


Men tydeligvis så er det bare ungdommer het inne også,. Ved geografisk tunge. Det geografiske mønsteret skifter gjerne utbredelse og lokalisasjon. Rødme marginalt på tungen. Sort eller brungul hårete tunge (lingua villosa nigra).


Ukjent etiologi, men misfargingen kan muligens skyldes mikroorganismer og tobakk. Han tror kansje smaksløkene ser sånn ut helt nede med svelget men det har jeg vanskelig for å tro da jeg ikke har op. Trøske kan oppstå på tungen , tannkjøttet, på innsiden av kinnene, på ganen eller i halsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg