onsdag 31. desember 2014

Hvem kan være fadder

Hjelp oss å redde utrydningstruede dyr ved å bli fadder. Du gjør en forskjell! Ingen flere arter skal dø ut. Bli med i kampen idag!


Det kan være at du har skrevet feil adresse (URL), eller at siden er blitt flyttet.

Gå inn på forsiden vår og bruk søkefeltet øverst. Hvem kan være fadder ? På mange skoler diskuteres det hvorvidt alle elever skal få være faddere. Noen skoler velger ut faddere gjennom en søknadsprosess, mens andre setter sammen grupper slik at alle elevene blir inkludert. Når foreldrene velger fadder står de fritt til å velge akkurat hvem de vil. De eneste forutsetningene er at fadderen må være over år og de må være døpt i Guds navn.


Det vil altså si at det ikke spiller noen rolle hvilken kirke de tilhører, bare det er en kristen kirke.

Når dit barn skal døbes, skal du vælge mindst to og højest fem personer, som skal være faddere. For at kunne være fadder , skal man selv være døbt med den kristne dåb i folkekirken eller en anden kristen kirke. Mannen har en stor familie og har hele brødre å velge mellom som faddere, jeg er enebarn og har ingen nære venner eller nær familie jeg tenker kunne vært fadder , det nærmeste hos meg blir min mor men det blir kanskje rart? Har ikke tenkt på problemstillingen før en av brødrene hans spurte hvem som skulle være fadder for barnet.


Anonymforum - Skravle;. Antall faddere skal være 2-6. Man kan være fadder uten å være medlem av noe kirkesamfunn, men flertallet av faddere må være innmeldt i kirken (et eller annet trossamfunn) Vi har selv hatt flere faddere som ikke står i kirken. Det spørgsmål stiller en læser til sognepræst Johannes Værge.


Her kan du få svaret på, om en katolik kan være fadder ved en dåb i folkekirken og hvor mange faddere, der skal være ved en barnedåb. Det kan alle, som er døbt i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn. Det vil sige alle kristne, uanset hvilken kristen kirke, de tilhører. Ifølge de regler, der er for faddere, skal man dog mindst have den normale konfirmationsalder, for at kunne være fadder. Når et barn skal døpes, velger foreldrene faddere.


De fleste foreldre er nøye med hvem de velger. De vil gjerne ha faddere som kan bety noe positivt for barnet, som kan følge det i oppveksten og være en voksenperson som bryr seg om barnets beste. Derfor regnes det som en tillitserklæring å bli spurt om å være fadder.

Vi trenger din hjelp. Med ditt bidrag får barna den omsorgen de trenger, utdanning og livsviktig helsehjelp. Sammen forandrer vi verden, ett liv om gangen.


Finn mer informasjon og bli fast giver her! Selv om ideen om å være fadder er nært knyttet til religion, trenger det ikke å være begrenset til dette området. Vi har samlet en liste for deg for å vite nøyaktig hva en fadders plikter er.


Ansvar som følger med å være en fadder. Gi støtte, tillit og kjærlighet til fadderbarnet ditt. En fadder er et vitne som har et ansvar. Kommende uke skal Kirkemøtet vedta hvem som kan være fadder i Den norske kirke.


Faddere til dåpsbarn i Den norske kirke må ikke forkaste barnedåpen, heter det i dagens alminnelige bestemmelser for hvem som kan være faddere. Som fadder utgjør du en forskjell for dyrene du hjelper. Du kan være fadder så lenge du vil. Det er ingen bindingsti og du er fadder helt til du selv sier opp.


Har du spørsmål rundt dette? Ring oss gjerne på tlf. Og så blir det jo opp til foreldrene da å velge etter hvem de tror vil være riktige for oppgaven. I vårt tilfelle hadde vi en fadder som er pinsevenn. Hvilke kriterier en har satt for valg av fadder har endret seg mye gjennom tidene.


Tidligere handlet valget om å sikre barnet ved foreldrenes død. I dag handler valg av fadder eller vitne mer om å velge mennesker man har et nært forhold til. Nettopp derfor kan valget være vanskelig, og i verste fall skape konflikter.


Hjelp de mest utsatte barna til å få en ny start og et nytt hjem i en barneby.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg