fredag 12. desember 2014

Munn og klov syke

Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier. Munn - og klovsyke er en sykdom som rammer dyr og ikke mennesker. Hvis barnet har fått sykdommen, kan sår i munnen lindres ved at barnet spiser kjølig grøt. Medisinsk behandling: Det er ingen behandling av hånd-, fot- og munnsykdom, men hvis barnet er plaget av feber eller smerter fra sår, kan du gi paracetamol, som både lindrer smertene og nedsetter feberen.


Munn og klov syke

I de siste år har det vært få epidemier av munn - og klovsyke i Vest-Europa sammenliknet med de 1foregående år. Denne sykdommen skyldes et annet virus. Sykdommen rammer oftest barn, men også voksne kan smittes. Hest, hun katt og fjærfe kan infiseres eksperimentelt, men angripes neppe spontant av sykdommen.


Både husdyr som storfe, småfe og svin og ville dyr som rådyr og hjort kan blir angrepet. Smitteoverføring gjennom kontaminerte næringsmidler forekommer ikke, og sykdommen smitter ikke fra person til person. Hos mennesker kan munn - og klovsyke gi en mild sykdom med smertefulle blærer i munn og på hender. Mange forveksler hånd-, fot- og munnsykdom med munn - og klovsyke , og den kommer riktignok fra et beslektet virus.


Men munn - og klovsyke rammer i all hovedsak tamme og ville klovdyr, og svært sjelden mennesker. Men det er altså ikke det samme som hånd-, fot og munnsyke. Ikke munn - og klovsyke i Norfolk.


Britiske veterinærmyndigheter avkrefter at det har brutt ut munn - og klovsyke i Norfolk øst i England. Britiske myndigheter innførte forbud mot all transport av kveg, sauer og griser etter at det igjen er påvist munn - og klovsyke i landet. Brown lover kamp mot munn - og klovsyke.


Britenes statsminister lover å gjøre det han kan for å hindre spredning av munn - og klovsyke. I Norge bes folk som har vært i Storbritannia, om å holde. Foreløpig negative munn - og klovsykeprøver. Gårdbruker Karin Spanne (28) kan slappe litt mer av: De første prøvene fra dyr på Finnøy i Rogaland som er testet etter mistanke om munn - og klovsyke , er negative.


Det finnes sju ulike typer av viruset. Inkubasjonstiden er tre til fem dager. Fire nye utbrudd av munn - og klovsyke – Utenriks – NRK Nyheter.


Munn og klov syke

Jeg stusset på skrivemåten da jeg var innom artikkelen (i og med at betydningen vel er munnsyke og klovsyke ), og sjekket det opp litt. Jeg tror ikke ordboka har oppdatert oppslaget (ordboka er jo også veldig inkonsekvent her i og med at oppslaget er munn-og-klovsyke men alle bøyninger av ordet er stavet som munn-og-klov-syke ). Det same skjer ved temperaturar over °C og ved uttørking og i sollys. Sjukdomsteikn og diagnostikk. Et statlig granskningsutvalg konkluderer med at det er stor sannsynlighet for at det britiske utbruddet av munn - og klovsyke stammer fra dyrehelselaboratorier. Side, er munn-og klovsyke (HFMD) en uvanlig sykdom som vanligvis påvirker bare spedbarn og små barn.


Flere artikler tagget med munn og klovsyke. Hån munn-og klovsyke. Kunne ikke finne noe innhold.


Munn og klov syke

Vi har én oversettelse av munn - og klovsyke i bokmål-engelsk ordbok med synonymer, definisjoner, eksempler på bruk og uttale. Strakstiltak mot munn - og klovsyke. Norske myndigheter er bekymret.


Noen som vet om ungene kan bli smittet på nytt av munn og klovsyke ? Status Sammendrag av innhold Rettsakten fastsetter særskilte beskyttelsestiltak for å hindre spredning av munn - og klovsyke fra Libya og Marokko gjennom kjøretøyer og fartøyer som brukes, har vært brukt eller skal brukes til frakt av fôr eller levende dyr (heretter: transportmidler).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg