onsdag 31. desember 2014

Gravid og trøtt

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Svært mange gravide føler seg overmannet av en voldsom trøtthetsfølelse i begynnelsen av svangerskapet. Trøttheten kan gjøre seg gjeldende svært tidlig og virke lammende. Mange tenker ikke på annet enn søvn, og sovner bare de setter seg ned. Mer vanlig er det at du etter alt fra noen dager til uker merker at brystene blir ømme, at du er trøtt og at kroppen føles tyngre enn vanlig. For øvrig kan du bli slapp og sliten av alle de samme grunnene som når du ikke er gravid.


Men dersom du i tillegg til å føle deg trøtt , også er svimmel, opplever nedsatt fysisk yteevne, hjertebank, er tungpustet, har hodepine og opplever øresus, kan du ha for lite jern i kroppen, noe som fører til blodmangel, lav blodprosent (anemi). Nå som du er gravid trengs det ekstra folat for å bidra til celledelingen som skjer inni deg. Derfor bør du ta ekstra tilskudd. Det er anbefalt at gravide tar milligram folat daglig.


I uke eller kjenner mange nå ett eller flere symptomer på at man er gravid. Det er vanlig å være trøtt , kvalm, svimmel og få større bryster. I siste del av svangerskapet kan bekkenrelaterte smerter og hyppig vannlating forstyrre nattesøvnen til den gravide. Noen ganger vekkes den gravide av leggkramper.


Helene Olafsen er gravid og lykkelig, men trøtt og kvalm. Jeg var også mye trøtt før jeg fant ut at jeg var gravid. Har alltid vært en trøtt person, men hadde perioder i januar der jeg var ekstra trøtt , og det va nok på grunn av at jeg var gravid.


Fant det først ut i februar på grunn av andre årsaker. Og det er ikke alltid nok søvn hjelper. Her kan du lese om mulige årsaker til at du aldri føler deg helt uthvilt, og noen råd for å bli mindre trøtt og sliten. Hvis du er gravid og stadig vekk får urinveisinfeksjoner, kan fastlegen din henvise deg til en spesialist.


Hyppige urinveisinfeksjon ka n også være et tegn på gruppe B streptokokkinfeksjon. Brystene kjennes gjerne tyngre og brystvortene får en mørkere farge. Om du plutselig føler deg unormalt trøtt og uopplagt, kan det være et tegn på at du er gravid. Dette skyldes at konsentrasjonen av hormonet progesteron stiger i kroppen. Mange kvinner opplever at trøttheten er verst i første trimester og at den avtar.


Er det flere her ikke som er gravid og som er ekstremt trøtt og sliten? Her er det ingenting som skal til før jeg blir trøtt og sliten. Har i tillegg en aktiv gutt på snart år. Får ofte dårlig samvittighet for at jeg må legge meg på sofaen og ikke klare å leke med lillegutt.


Jeg blir rett og slett helt ferdig av ingenting. Gikk til legen og fikk sykemelding, så jobber da Gikk rundt tiden pausen begynte, og noen dager begynte jeg når pausen var ferdig. Det var en fin ordning i noen uker, og rundt uke forsvant trettheten helt og jeg følte meg kjempe opplagt frem til uke 19. Nå er jeg i uke og siden uke har jeg vært like trøtt og utslitt som i. Uke trøtt hele tiden.


Hei jeg er gravid i uke nå og er så trett hele tiden, jeg vil bare sove. Er i uke og føler meg så elendig! Kvalm hele dagen og trøtt og slapp.


Syns ikke jeg er syk nok til å være hjemme fra jobben, men har bevilget meg en hjemmedag i dag. Når jeg leser innleggende til dere andre modne mammaer høres dere så opplagte ut! Unner dere det, og håper jeg kvikner til, kans. KVALM, TRØTT OG SLITEN. Den siste tiden har vært så tung, jeg er omtrent 11uker på vei.


Og kan si det slik de siste 3ukene har jeg bare ligget i senga, spydd og nesten ikke fått søvn. Jeg har kommet litt ut i uke nå, og jobber fremdeles 1. Nå er det sommer på jobb, så jeg kan ta det veldig rolig der, begynner ikke tidlig, og trenger ikke å ha fulle dager. Men likevel er jeg så utrolig trøtt for tiden, at jeg ikke klarer å holdemeg våken nesten. Du har altså vært slapp, trøtt og svimmel i flere uker, og tidvis tungpustet.


Og du har fått påvist en jernmangel, og forøvrig gikk du opp kg sist sommer. Og du hadde de samme plagene i sommer, og de gikk delvis tilbake i en periode, for så å komme tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg