onsdag 24. desember 2014

Rett til barnehageplass

Rett til barnehageplass

Retten til barnehageplass følgjer av barnehageloven § a. Opptak i barnehage – kommunen sitt ansvar. Kommunen har ansvar for å oppfylle retten til barnehageplass. Når kommunen legg til rette for barnehageplassar, må ein ta omsyn til tilflytting, brukarane sine ønske og behovet for plassar for barn over og under tre år.


Rett til barnehageplass

I henhold til forskriften § skal barnehagens vedtekter definere barnehagens opptakskrets og opptakskriterier. Retten gjelder barn som ikke har plass fra før, og som søker før fristen. Dersom det ikke er ledig plass der du ønsker plass kan du få tilbud om barnehageplass i en annen barnehage i Oslo. Kunnskapsdepartementet har svart på spørsmål om barn av asylsøkere har rett til barnehageplass. Det betyr at barnet heller ikke har rett på barnehageplass.


Fyller barnet ett år i september, oktober eller november det året det søkes om barnehageplass , har barnet rett på plass i en barnehage i Bodø kommune i løpet av den måneden barnet fyller ett år. For å ha rett til plass må man ha søkt plass før 15. Er barnet født mellom januar og juli har det rett til barnehageplass i august året de fyller ett.


Rett til barnehageplass

Fyller barnet ett år i august, september, oktober eller november har det rett til barnehageplass måneden de fyller, mens dersom barnet er fyller ett år i desember, har ikke barnet rett til barnehageplass før førstkommende august. Har du fått avslag på søknaden om barnehageplass i hovedopptaket, kan du klage. Du kan også klage hvis du verken får ditt første eller andre ønske oppfylt, og kreve en skriftlig begrunnelse. Ved supplerende opptak kan bare søkere til barnehagen som har rett til prioritet, klage.


Klagefristen er normalt tre uker fra du mottok vedtaket. Rett til plass i barnehage. Søkere med rett til prioritet ved opptak. Søkeren skal i slike tilfeller orienteres om retten til etterfølgende. Frist for å svare, stå på venteliste til annen barnehage, klag på tilbudt plass.


Rett til barnehageplass

Dersom barnet fyller eitt år i løpet av august det året det vert søkt om plass, har barnet rett på plass innan utgangen av august. Du må søke før fristen, 1. Tilbud om barnehageplass. Når du søker utenfor hovedopptaket, eller har barn som ikke har rett på plass ved hovedopptaket, får du plass på venteliste. Barnehageplass Beskriving. For barn uten rett til plass kan vi ikke si noe om når du kan forvente å få et tilbud.


Du kan søke om redusert foreldrebetaling dersom maksprisen for barnehageplass er høyere enn av husholdningens samlede skattepliktige person- og kapitalinntekt. Familier med lav inntekt har rett til å få timer gratis oppholdstid i barnehage per uke, for tre-, fire- og femåringer, eller barn med utsatt skolestart. Eldre barn uten barnehageplass har rett til plass i august. Alle barn som fyller ett år i perioden 1. Plass fra august betyr at plassen må være disponibel for barnet i løpet av august.


Kun barn med lovfestet rett til plass er garantert et tilbud i hovedopptaket. Andre barn vil få tilbud dersom det er ledige plasser etter hovedopptak. Hovedopptaket avsluttes når alle søkere med lovfestet rett til barnehageplass har fått et tilbud. Du kan søke om barnehageplass uten at barnet bor i Bærum, men barnet må ha bostedsadresse i Bærum ved oppstart. Dette må påføres i søknaden.


Du har rett til å få barnehageplass fra august hvis barnet ditt fyller ett år senest innen utgangen av august det året du søker, og du har søkt før fristen for hovedopptaket (1. mars) har gått ut. Hvis barnet ditt er under ett år, kan du få tilbud om plass hvis det er ledig kapasitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg