tirsdag 16. desember 2014

Næringsinnhold morsmelk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. For nyfødte er det særdeles gunstig å drikke råmelken (colostrum), som er spesielt rik på antistoffer og celler som kan bekjempe bakterier. I noen tilfeller pr porsjon.


Klikk på varen for å se mer. Prosjektleder: Hanne Farstad Cand med Spesialist i pediatri Overlege St. Næringsstoffene i morsmelk har helseeffekter utover de rent ernæringsmessige.


Morsmelk er den beste næringen for spedbarn. Du bør derfor amme så lenge det føles naturlig for deg og barnet ditt. Syns det er fælt og se all melken gå til spille og lurer derfor på å prøve og fryse ned litt for og ha hvis jeg skal bort en gang. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Som dere vel vet, ammet jeg Milla til hun vel var år – dvs, vi fullammet i 6mndr, begynte med babymat som alle andre, og hadde morsmelk i tillegg, og morsmelk i grøt.


Melk som har vært i fryseren lenger enn seks måneder har muligens litt dårligere næringsinnhold , men kan i de fleste tilfeller også gis til barnet. Verdier her på siden er de som jeg har fått tilgang til. Nye verdier legges inn og oppdateres automatisk. Informasjonen her er ment som en hjelp og veiledning til dere som trenger det.


Min svigermor mener at noen kvinner produserer morsmelk som er uten noe særlig næringsinnhold , slik at barna ikke får det de trenger uansett hvor mye de drikker. Generelle opplysninger a. Er dette noe som kan skje, eller er det en svigermormyte - dvs noe de trodde før? Dette gjelder i høy grad for protein, fett og dermed også for energi (6). I det store og hele tror jeg det er vanskelig å finne helt eksakte sammenhenger hvor morsmelk gir bestemte virkninger som en ikke ser på barn som er fostret opp på erstatning.


Næringsinnhold morsmelk

Men morsmelk er spesielt tilpasset barnet, riktig næringsinnhold , fettinnhol og kan man amme så er det vel innlysende at det er det beste, rent ernæringsmessig. Koffein går over i morsmelk. Maksimumskonsentrasjonen av koffein blir nådd cirka minutter etter inntak. Spedbarnet har lav kapasitet når det gjelder å skille ut koffein og dets nedbrytningsprodukter.


Barnet kan derfor blir påvirket av koffein dersom konsentrasjon i morsmelken er høy. Mennesker drikker morsmelk som spe- eller småbarn. Personer med laktoseintoleranse kan ikke gå over til å drikke melk fra dyr, men alle andre kan det, selv om det stadig pågår diskusjoner om helsemessige fordeler og ulemper omkring konsum av melk i voksen alder.


Næringsinnhold morsmelk

Den kan ikke tape seg i næring, og det er ingen grunn til å teste melken hos mødre som ammer sine fullbårne friske barn. Næringen i morsmelken er basert på næringsinntaket hos mor, men naturen er finurlig innrettet slik at morsmelken er førsteprioritet når næringsstoffer skal deles ut, og barnet får derfor den næringen som er. Kalver drikker kumelk, valper drikker tispemelk. Alle arter har morsmelk som er laget for å passe avkommet best mulig.


Slik er det også med valper. Amming innebærer at barnet drikker melk fra mors bryst. Diskuterer morsmelk og animalsk fett med dr Björn Hammarskjöld. Her sitter jeg i en utrolig interessant diskusjon med dr Björn Hammarskjöld om morsmelk og animalske fettstoffer. Alltid like spennende å lære fra mestre.


Dersom du er interessert i noe av det samme som oss - helse og helserelaterte tema - så er du mer enn velkommen til å skrive innlegg på denne siden. Enten du ønsker å skrive fast eller om du bare ønsker et gjesteinnlegg. Dersom man har et kosthold uten kjøtt og animalske produkter, kan man utvikle jernmangel.


Gravide, ammende og svært premature barn som drikker morsmelk er også i risikosonen. Typiske symptomer ved jernmangel er tretthet, svimmelhet og kort pust. Løsningen er som regel å ta jerntilskudd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg