mandag 15. desember 2014

Stikkende smerter i korsryggen

Radikulære symptomer ( stikkende smerter som stråler ut i beinet, nummenhet og tap av styrke) Refleksforandringer. Det gjør vondt å hoste eller nyse. Hvordan oppleves ryggsmerter i korsryggen ? Smerten stråler av og til ned i rumpeballene, bak på låret eller til lysken. Musklene er spendte og ryggen er stiv.


Ved akutte smerter heller ryggen ofte fremover og til en av sidene. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet. Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Smerter eller ubehag i siden (flankesmerter) kan komme fra magetarmkanalen, milt, lever, nyrer og urinveier, og muskulatur i rygg og bryst.


De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet, kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig. Akutte smerter i korsryggen er smerter i nedre del av ryggen, med en varighet på under seks uker. Akutte korsryggsmerter er ufarlige tilstander, ofte kalt lumbago eller hekseskudd. Blir tilstanden vedvarende etter uker, betegnes det ikke lenger som en akutt korsrysggsmerte men som kroniske korsryggsmerter.


Har du tegn på noe av dette, ring 113. En slik nerveirritasjon gir typisk intense stikkende smerter som stråler ut i beinet, noen ganger helt ned til hælen og føttene. Et symptom man på folkemunne kaller isjias. Prolaps kan også medføre en rekke andre nevrologiske symptomer.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Oppsøk alltid lege hvis du får en kroppslig plage som varer i mer enn fire uker, eller hvis du får akutte smerter. Ubehag og smerter i denne delen av kroppen utgjør en stor del av de registrerte tilfellene av lidelser. Tungt arbei spesielt slikt som omfatter tunge løft, framoverbøyde, usymmetriske og låste arbeidsstillinger, vridende bevegelser i forbindelse med løft og eksponering av kroppen for sterke vibrasjone,r kan gi smerter i korsryggen. Problemet og løsningen når du har vondt i korsryggen.


Ryggsmerte er vanlig og over av befolkningen kommer noen gang under livet til å oppleve det, og det koster samfunnet rundt milliarder kroner per år i sykemeldinger og førtidspensjonering (1). Det å ha vondt i bekkenet kan ofte linkes til svangerskap eller feilbelastning over lengre tid. Tren bort korsrygg- smerter - her får du øvelsene. Men fysisk aktivitet er anbefalt ved korsryggsmerter, og er i seg selv et viktig.


Smerter i korsryggen hindrer mange overvektige fra å trene. Symptomene her er sterke smerter ved hals, bryst eller stråler ut til låret, lammelser i beinmuskulaturen slik at musklene dovner bort. Lumbago kommer som resultat av brå bevegelser, vridninger eller tunge løft og så videre. Symptomene er akutte smerter i korsryggen og eventuelt utstråling ned i bena.


Smertene kan også stråle ned i setet og låret og enkelte opplever også smerter i lysken. Man deler gjerne korsryggsmerter inn i akutte og kroniske smerter der sistnevnte henviser til de som har hatt vondt mer enn uker. Nå hadde jeg en god periode på en mnd der jeg bare var stiv og hadde mindre smerter. Men nå smalt det til igjen og jeg har fått store smerter i korsryggen med stråling nedover i venstre bein igjen.


Nummen i leggen både i siden og fremme på leggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg