mandag 1. desember 2014

Gryterett med karbonadedeig

Kjøttdeiggryte med potet og grønnsaker er en gryterett passer for hele familien. Middagsgryte laget fra bunnen av er super å diske opp med , selv i en hektisk hverdag. Vi er midtveis i veka allerede og idag har eg ei rask middagsgryte som er perfekt til kvardags for heile familien #128578; Det er ei tomatbasert gryte med karbonadedeig , bønner og grønnsaker – så det einaste man trenger utenom er tilbehør i form av ris, potet, rundstykker eller lignande. Om det er en hverdagskveld med familien eller med venner og rødvin på hytta, om dere er én eller femten til bords - en gryterett passer like bra.


Lynraskt eller god tid?

En av de tingene som er så deilig med gryteretter, er at mange av dem kan langtidsstekes i stekeovnen, og du kan gjøre andre ting mens maten passer seg selv. Gryterett med karbonadedeig. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg savner litt den tida hvor jeg bare kunne kjøpe en pose i butikken og smelle sammen til noe som funka.


Mos med en gaffel, tilsett litt og litt melk mens du moser og rør inn philadelphiaost. Smak til med gressløk og salt helt til slutt. Stek karbonadedeig sammen med finrevet gulrot, hakket løk og paprika, mais, ketchup, litt vann og krydder. La det småputre til potetene er ferdige.


Du bør prøve denne retten med squash.

I denne oppskriften gir vi den selskap av karbonadedeig og noe de fleste av oss spiser daglig. Slik blir den enda bedre. De beste oppskriftene på deilige, varmende gryter finner du her. Vi har både enkle og raske gryteretter og gryter som passer å servere til mange gjester!


Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Brun kjøttet og rør inn tacopulveret. Skjær opp paprika i små biter og ha den over i kasserollen sammen med bønner, ris, hermetiske tomater og vann. Kok opp, skru ned varmen og legg på lokk.


Ta av lokket mot slutten av koketiden dersom du vil ha en tykkere gryterett. Da jeg var liten var meksikansk gryterett noe av det beste jeg kunne få servert, gjerne med loff og en kinakålsalat ved siden av. Jeg har vage minner av at jeg hjalp til ved grytene med å hakke disse pølsene med kjøttdeig, som gjerne var frossen i midten.


Kok ut stekepannen med en skvett vann og tøm det over karbonadedeigen. En favoritt i vårt ungdommelige ”testpanel” med barn i en alder fra 6-år. Denne gryten kan kanskje også være en god introduksjon av gryterett for kresne. Små biter kan virke positivt inn på barna.


De revne gulrøttene er supre.

Mine favorittgryteretter. Det er noe eget med deilige gryteretter, hvor du putter hele middagen oppi en og samme form eller gryte. Der får den kose seg kort eller lenge, mens alle de gode smakene får utvikle seg – og du kan gjøre helt andre ting, som for eksempel å prøvesmake på vinen.


Er det mindre enn fem prosent fett, selges det som karbonadedeig , er. Vi har i hvert fall samlet fått inspirasjon til å prøve noe nytt neste gang vi lurer på hva vi skal lage med den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg