fredag 28. november 2014

Konstant vondt i magen

Under fordøyelsen dannes det luft i tarmene. Normalt vil denne luften bli opptatt igjen, men hvis avføringen passerer igjennom tarmen med en annen hastighet, vil luften samle seg i luftbobler og på den måten utspile deler av tarmen. Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft. Smerter i øvre del av magen kan være refluks.


Har du vondt i øvre del av magen eller mellom brystbeina, kan det tyde på refluks. Dette er også det enkleste å tyde: — Sitter smertene helt øverst i magen kan det være problemer med magesekken, refluks eller betennelse, sier Kvenshagen.

Føler hun er homofil. Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin?


Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. Har ikke avføring mer enn ca. Det startet i en periode hvor jeg var litt deprimert, er ikke det nå lenger men diareen er fortsatt der.


De fleste som oppsøker meg med ulike symptomer på vondt i magen , har hatt vondt i lang ti sier fastlege ved Ensjø legesenter, Shruti Prabhu Singh.

Kanskje har de slått seg til ro med at det bare er sånn det er og forholdt seg til symptomene uten å gjøre noe med det. Først når andre i familien blir alvorlig syke eller får påvist kroniske sykdommer, oppsøker de selv lege. Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det. I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig!


Magesmerter kommer ofte i tak og varierer i intensitet. Luft kan være fryktelig vondt , men er ikke farlig i seg selv. Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på. Det er mange tilstander som kan gi smerter i magen , sier Petter Brelin, lege og leder av Norsk forening for allmennmedisin.


Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Hva er det egentlig som forårsaker oppblåst mage , og hvordan blir du kvitt det? Hvordan merker jeg en oppblåst mage ? Når luften utfordrer magens spennvidde, er det fordi den samler seg i bobler som utvider tarmene dine, og det kan gjøre vondt - skikkelig vondt. Smerten kan faktisk være så intens at det føles som noe er riv ruskende galt inni deg. Tarmene er nemlig fulle av nervetråder.


Sm barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder.

Konstant vondt i magen , korte smertestikk mest p hyre side rett under. Du vil ofte ogs oppleve diar, muligens med blod. Foru- Magen min er fryktelig treg. Om vondt i magen - NRK Livsstil - Tips, rd og innsikt 11.


Smertestillende verken forringer eller forsinker diagnostikk ved alvorlig patologi. Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller. Rumler det i magen ? Mageproblemer skyldes ofte hva du har spist, og selv om det meste av mat skal være ganske greit å fordøye, er det noen matvarer som byr på noen utfordringer.


Det passer aldri med vondt i korsryggen. Vondt i korsryggen og korsryggsmerter kan ramme alle. Akutt vondt i korsryggen er en plage som rammer opptil av den norske befolkningen ifølge tall fra NHI. Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet.


Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Smerte på venstre side av magen bør ikke ignoreres eller overses.


Om noen av disse symptomene oppstår samtidig, er det grunn til bekymring: Konstant smerte. Dette er ikke noe som er begrenset til kun én dag i noen timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg