torsdag 27. november 2014

Baby som ikke sover

Lorentzen synes ikke at det er grunn til å bekymre seg dersom babyen sover svært lenge om gangen. Babyer som sover mye. Opp mot timer trenger ikke være unormalt.


Baby som ikke sover

Dersom du har en baby som sover mer enn timer ville jeg nok sett litt på allmenntilstanden og oppsøkt lege, sier hun. Du kan være verdens beste mor eller far selv om babyen din sliter med søvnen, og hvor raskt du får babyen din til å sove er ikke noen målestokk på hvor flink du er som forelder, understreker Caroline Lorentzen hos Sovehjelp. Må man skifte bleie på barnet, så gjør dette med så lite ståhei som mulig. Er barnet tørst, så gi det vann. Dette kan høres strengt ut, men det eneste man gjør er å fortelle barnet at natten er en tid der man sover.


Jeg har ei lita prins som ikke vil sove mer enn en halv time på dagen pr lur. Han er ikke to mnd enda, men blir det om halvanne uke. Han sover GODT på natten frem til fem-syv, får da mat.


Er så slitne og lei av at han ikke vil sove. Vi prøver å legge han klokken 19. Får ho endelig til å sove i tiden og mater et par ganger før ho ikke vil sove mer i 6-tiden. Og da sover ho ikke mer før kl igjen.


Nå hjelper det ikke engang å kjøre bil. Sovner heller ikke på trilletur. Friske barn som sover i lengre strekk, vil gjerne amme mye og hyppigere når de først er våkne.


Barn som ikke er friske, som for eksempel har gulsott, vil ha tendens til å sove mer og spise mindre, og vil ha behov for å vekkes og gi mat. Dette kan i noen tilfeller være vanskelig å evaluere, for eksempel når man er foreldre for første gang. Vi har en åring og mnd baby.


Begge legger seg kl 1. Det er vel ikke få foreldre som har hørt små,. Barn som har problemer med å sovne eller å forbli sovende natten gjennom, kan ha et søvnproblem. Men det er ikke slik at alle barn som av og til våkner om nettene eller er urolig ved leggeti trenger behandling. Denne informasjonen omhandler barn uten helseproblemer, som er over to år gamle.


Gratis frakt fra 6kr. Når baby bliver et par måneder gammel, begynder han at udvikle en søvnrytme og skelne mellem lys og mørke, men vil stadig vågne om natten – fire til seks gange – indtil han er omkring et år. Scarlett Elsker forumet. LÆS OGSÅ: ting jeg har prøvet for at få mit barn til at sove. Ro er også et stikkord.


Når babyen sover på dagen, kan du også trekke for gardinene, men det gjør ikke noe om det ikke blir helt mørkt i rommet. Sover babyen ute i vogn på dagen, holder det å ha oppe kalesjen og dekke til med myggnetting. Pass på at babyen sover i skyggen når det er varmt ute. Ta noen sekunders pause. Pust rolig, se litt ut av vinduet eller gjør noe annet som får deg klar til å fortsette å trøste barnet så snart som mulig.


Baby som ikke sover

Selv om foreldrene kjenner sitt eget barn best, kan det være godt å få hjelp av erfarne fagfolk. Kanskje helsestasjonen kan hjelpe dere å finne ut hva som gjør at barnet ikke får sove. Har en datter på mnd som ikke vil sove ! Når hun er trøtt(gnir seg i øynene) og vi legger henne begynner hun bare å skrike. Men unngå å sove i samme seng, det medfører økt risiko for plutselig uventet spedbarnsdød.


Dersom barnet eller foreldrenes søvn ikke er tilfredsstillende, kan barnet gjerne få eget rom fra ett års alder. Ofte vil både barn og foreldre sove bedre om de sover i hvert sitt rom. Sovemedisiner for barn er ingen god ide, og bør unngås.


Baby som ikke sover

Husk at små barn er sensitive for svingninger, og blir fortere påvirket av omgivelsenes temperatur enn vi voksne, sier Pallesen, som anbefaler at man kler barnet etter temperaturen i rommet. Foreldrene må bestemme seg for om barnet skal sove i samme seng som dem, i egen seng eller på eget rom. Noen spedbarn roer seg best i foreldrenes seng, og jeg anbefaler ikke at barn under år legges på eget rom, sier hun.


Teigen mener mange av dem som samsover, faktisk sover mye bedre, fordi de slipper å stå opp for å gå inn til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg