mandag 10. november 2014

Gravid uke 30 vektøkning

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Finn laveste nettpris her. I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke , bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig.


Så lenge som du spiser sunn og næringsrik mat, behøver du ikke å bekymre deg over gjennomsnittlig eller normal vektøkning i svangerskapet.

Nå er det ikke lenge igjen. Begynner du å bli utålmodig med tanke på alt som skal gjøres før den lille kommer? Innkjøpene begynner å haste og plutselig må det ryddes i skap, skuffer, kjeller og loft. Vektøkning i svangerskapet påvirket i seg selv risikoen for overvekt hos barnet – uansett mors vekt før hun ble gravid. Funnene kan bety at overernæring av fosteret gjennom mors vekt og vektøkning øker risikoen for senere overvekt, og at økende forekomst av overvekt hos kvinner kan forsterke epidemien i neste ledd.


Er normalvektig i utgangspunktet. Gikk opp mye fra uke 20- , og bare et par kg til etter det. Alt gikk bort etter fødselen, og jeg endte faktisk på et par kg mindre enn før jeg ble gravid.

Er også i uke og var hos legen forrige uke. Jeg sa jeg syntes det var mye men det syntes ikke legen min. Veier kg mer enn jeg burde men skal allikevel gå opp - kg i svangerskapet iflg.


Da var uke rundet og i går var jeg på besøk hos jordmor på kontroll. De siste ukene har jeg følt meg veldig pigg og i løpet av de siste ukene har jeg passert ca mil med gåturer. Jordmor mente først at det så ut som jeg ikke hadde gått opp, helt til vekta viste seks ekstra kilo.


Jeg tror lav vektoppgang i tredje trimester kan ha med tap av muskelmasse å gjøre (jeg tror iallefall det er det det er hos meg). Generelt blir man litt mindre mobil, og treningen stopper ofte opp. Personlig tror jeg at jeg har mistet et par kilo muskelmasse i tredje trimester (har ikke trent styrke siden uke pga diverse), og de to kiloene som har kommet på er dermed egentlig rundt fire kg. Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt.


Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. Noe som derimot viste vre av betydning var mors vektoppgang 18. Noen andre i uke , eller rundt uke som vil dele vektkninga.


Jeg ble dessverre syk i uke 30. Selv om den siste måneden jeg var gravid var fæl, og jeg sitter igjen med kg ekstra etter fødselen, drømmer jeg allerede om nestemann. Synes at jeg tidlig fikk litt mage, spesielt siden jeg har vært mye oppblåst hittil i svangerskapet. Synes at magen er blitt merkbar mindre de siste par ukene samtidig so.


Barnet veier rundt en halv kilo och begynner snart å legge på seg fett.

Vanlige symptomer når du er gravid i uke er hovne led dårligt minne og ryggsmerter. Har du en KMI på over er det nok å legge på seg 5-kg i svangerskapet. Husk å spise sunn og næringsrik mat selv om matlysten ikke er på topp.


Du behøver ikke å spise for to, energibehovet ditt er rundt 2-3kcal ekstra per dag. Vær forsiktig med sukker, og ikke spis for mye fastfood. Drøyt halvparten av alle gravide kvinner får i uke vondt i ryggen. Mange kjenner også halsbrann, bekkenløsning og hemoroider. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over.


Gravid uke til 12. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Til tross for at variasjonene på vektøkning hos gravide er like mange som det er gravide, står disse 1magiske kiloene og blinker rødt mot en gravid som har lagt på seg mer lenge før uke 40. En vektøkning på kilo under svangerskapet er normalt, skriver jordmor Siri Von Krogh på barnimagen.


Hun skriver også at det regnes som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg