tirsdag 18. november 2014

Få baby til å sove

I tillegg tror hun at mange foreldre feilaktig tror at barna har et lite søvnbehov fordi de virker aktive og våkne, mens de i realiteten er overtrøtte. Hvor lenge skal din baby sove ? Vanskelig å få babyen til å sovne alene? Babyer foretrekker nærhet og.


Hvordan få din baby til å sove ? De fleste foreldre ønsker ikke å ha barn i sengen fordi de ikke får sove selv, sier hun.

Men noen mener det er trendy å ha babyen liggende i dobbeltsenga. Få babyen til å sove i egen seng. Karin Naphaug har en rekke forskjellige metoder for å få barnet til å sove på, tilpasset forskjellige alderstrinn.


Disse skreddersys hver enkelt. Men hvis du begynner å bruke disse stegene som et ritual hver kveld og i samme rekkefølge, kommer barnet ditt til å sovne mye raskere og nyte en bedre hvile. En av de beste måtene å få babyen din til å slappe av på, er å gi den et bad i litt varmt vann. Baby og søvn – Hvorfor vil ikke babyen sove og hvordan sover babyer?


Drømmesauen hjelper barna å sove ved å spille ekte innspilte hjertelyder.

Selv om mange babyer sover veldig mye, så sover de ikke tilpasset samfunnets normer. De har ikke døgnrytme. Det kommer etter hvert. I generasjoner har man vugget de minste i søvn. Bevegelse får nemlig en baby til å falle til ro.


En slyngevugge bruker opp-ned-bevegelse for å bysse en liten. Ved å stille den til å ringe gradvis litt senere, vil barnet ofte sove lenger, fordi det har lært at det ikke er morgen før klokka ringer, forklarer helsesøster Nina Misvær. Og vanligvis sover ikke babyer hele natten før de er rundt seks måneder gamle. Gi barnet mulighet til å lære å sovne av seg selv uten hjelp - om barnet til nå har vært vant til å sovne ved mating eller byssing. Legg henne til å sove søvnig, men våken.


Kilde: Nina Misvær, førstelektor, helsesøster og forfatter av boken Sove hele natten. Search For The Baby. Mange foreldre opplever utfordringer når babyen deres skal sove. Hvit lyd til babyen kan fungere som en god søvnhjelp, og vi forklarer prinsippet her på Baby. Hvit lyd fungerer som en maskering av andre forstyrrende lyder og kan ha en svært god effekt.


Noen barn sovner bedre i bilstolen, men i tilfeller hvor man kun får barnet til å sove ved å kjøre bil er det som regel en årsak til det. Hvis man har så store utfordringer med søvnen kan det være lurt å ta kontakt med legen sin for å sjekke om noe kan være galt, sier hun.

Min sover kjempedårlig inne og er vanskelig å få til å sovne. Sover hun ute tar det som regel 2-min med vugging før hun har sovna. Og da sover hun stort sett 1. Noen ganger mer, noen ganger mindre selvsagt. Må bare passe på å kle på etter været så lille ikke fryser, og at det ikke er for mange minusgrader ute.


Gutten min er straks måneder. Problemet er bare at han sovner KUN i vogna ute etter at vi har gått en runde rundt kvartalet. Jeg har prøvd flere ganger å få han til å sov. Og hvordan får du den til å sove ? Helsesøster Maria Otter er gjest i denne episoden av Babyverdens podcast. Jeg husker så godt jeg sa til min samboer Du må dra hjem og gjøre klart alt, få opp sengen og stellebordet og sånn!


Lite visste jeg da om hvor god tid vi faktisk hadde på å få opp sengen. Den nyfødte ville ikke sove i egen seng. Våkenetter er en del av det å bli foreldre, men når våkenettene utvikler seg til å bli langvarige søvnproblemer, er det på tide å ta grep om situasjonen. Nyfødt og uskyldig. Nå har jeg akkurat brukt nesten halvannen time på å få gutten min til å sovne i vuggen.


Han er snart mn og jeg føler det er på tide å få soverutiner på dagtid på plass. Når han skal sove om kvelden er det bare til å legge han i sengen og så sovner han etter en stund med styring, men han gråter ikke. Omvendt kan man spør om det kan skade barnets psykiske utvikling å sove sammen med foreldrene fremdeles når barnet er fem, sju eller tolv år. Her er svaret at det avhenger av hvorfor barnet fremdeles sover i dobbeltsengen.


Barnet og dets behov (som nevnt over) 2. Relasjonen mellom foreldre og barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg