torsdag 6. november 2014

Røde prikker på ryggen

Røde prikker på ryggen

Koop nú Roede in onze Webshop of de Bouwmarkt! Of je nu dagelijks klust of één keer per jaar. GAMMA is er voor iedere klusser! Klikk på lenkene for å se bilder av de forskjellige utslett.


Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. Utslettet sprer seg til ansiktet, halsen, overkroppen, armene og beina i løpet av et par dager. Jeg har i noen år no opplevd perioder med små røde prikker som bare kommer på venstre armen i område der man tar blodprøve fra. Jeg har ikke symptomer i tillegg til prikkene, men har merket meg at de plutselig har begynt å komme litt på innsiden av lårene også i de. Hei, jeg er en voksem mann, god helse og form, som sliter med utslett på ryggen.


Disse tar form som røde prikker. Dette er ikke sessongbetont, dvs, gjennom hele året kan jeg oppleve dette,. Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør. Prikkene er bitte små og holder seg på èn plass til de er tørket inn (blir en liten skorpe på hvis jeg har klødd meg). Dukker stadig opp nye.


Røde prikker på ryggen

Begynte på brystet og skuldrene foran og bak. Nå er det også på armene, men lite på brystet. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer.


Noen får flere enn andre. Jeg lurer på hvordan cherry angiomer ser ut? Røde prikker i huden er helt vanlige og heter Cherry Angiomer.


Har nå lagt merke til at jeg har forskjellige prikker på kroppen, mest brystet og magen, men også noen på ryggen. To-tre til på magen er mindre men også uthevet så vidt. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”. Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett. Eksempler på hudsykdommer som gir utslett eller andre hudforandringer er: EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete.


Kviselignende flekker, røde prikker , store flekker eller knapt synlige nupper. Røntgenundersøkelser hvis det er tegn på en underliggende sykdom som er assosiert med kløe, for eksempel hovne lymfeknuter. Når en årsak er identifisert, kan behandlinger for kløende hud inkludere: Kortikosteroid kremer.


Hvis huden er kløende, tørr og rød , kan legen foreslå å bruke en medisinert krem på de berørte. Er år gammal, og no i det siste har eg fått endel røde prikker på brystet og på skuldrane. Nokon som veit ka dette kan vere, Er ganske sikker på at det ikkje er kviser.


LES OGSÅ: Små røde prikker på kroppen. Vorter er svært vanlige, og skyldes et virus som kalles human papilloma virus, som ofte blir forkortet til HPV-virus. Dette viruset får hudcellene til å dele seg fortere enn det de skal.


Vorter er små utvekster i huden, som oftest kommer på hender, fingre og føtter. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer! Har du nylig oppdaget én eller flere røde føflekk-lignende prikker på kroppen? Dette er en samling av kar (et kar-nøste) i huden – de er røde på grunn av blodet, men kan også være litt lilla eller blå. De er godartede tumorer, men det er stadig en god ide at være opmærksomme på , om de ændrer sig.


Du bør tale med lægen, hvis du får mange røde pletter på det samme område. Røde pletter på huden bør ikke give ubehag. Hvis de gør ondt, klør eller på anden måde generer dig, så se din. Visse typer gir ru og større flekker på fremsiden av leggene.


Røde prikker på ryggen

Keratosis pilaris: Vanlilgste årsak til røde og ru prikker på fremsiden av lårene og noen ganger legger. Atopisk ekseArvelig eksem som ofte rammer bena. Ses vanligst som kronisk og tilbakevendende kløende utslett på baksiden av knærne. Psoriasis: Hudsykdom som rammer ca. Vanlig årsak til vedvarende skjellende utslett på leggene.


Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Vanlige årsaker til utslett på armene. Det er en lang rekke ulike årsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg