onsdag 5. november 2014

Gratinert potetmos

Gratinert potetmos

Gi potetmosen et lokk av deilig ost og server den som tilbehør til søndagssteken. Dette er også en fin måte å bruke opp ferdigkokte poteter på. Gratinert potetmos ! Jeg elsker potetmos.


Gratinert potetmos

Det er nå bare noe spesielt med potetmos. Så nå skal det, som du kanskje skjønner, handle om potetmos. Ikke hvilken som helst potetmos , nei. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Hjortegryte med gratinert potetmos er ein vinnar å setje på bordet når det er gjestar i heimen. Med ein jeger i hus er dette kortreist mat som mettar mange. Dette smakar berre betre når det blir varma opp igjen. Dekorativ ny vri til middagen.


Denne gangen har jeg laget en gratinert bologneseform med potetmos. En deilig middagsform som er lett å like for både store og små. Har du kresne barn (eller voksne) i familien så er et triks å bruke en stavmikser på sausen før du blander den med stekt karbonadedeig. En enkel kjøttform med karbonadedeig, potetmos med løk, tomatsaus og revet ost på toppen. Populær og rask familiemiddag.


Det egner seg også godt som tilbehør til spekemat og annet kjøtt. Potetpuré, potetmos og potetstappe er tre sider av samme gode sak, og passer til både kjøtt og fisk. Helt fra jeg var liten har jeg likt å lage mat, derfor var det naturlig å ta en utdannelse i den retning. Har fått gratinert potetmos ute noen ganger, litt brun og sprø og innmari god.


Gratinert potetmos

Lager ofte mosen selv, hva bruker jeg for at den skal bli fin å gratinere ? Du koker poteter og moser disse, rør inn eggeplommer og smakes til med salt og pepper. Duchessepotet heter den du får servert ute og som er gratinert. Hvis du ønsker å lage en smakfull alt i ett-middag, så kan jeg absolutt anbefale denne. Vann til kokning egg dl melk ½ ts salt ½ ts pepper krm støtt muskatnøtt dl revet ost ½ dl parmesanost ss smør ½ ts basilikum eller timian.


Hjemmelaget potetmos gratinert i ovnen er kjempegodt. Har du først laget denne vil du sannsynligvis aldri kjøpe posevarianten igjen. Den mest kjente bacalaoen er kanskje den spanske, tomatiserte varianten, men bacalao finnes i uendelig mange varianter.


Bacalao betyr helt enkelt klippfisk på spansk, og det er den norske torsken som er stjernen i bacalao. Denne hvite bacalaoen er fylt med godsaker som bacon, chorizopølse og potetmos , og er gratinert i ovnen med Mills majones. Potetmos med hvitløk, olivenolje og fisk.


At noe så enkelt kan være så godt! Ja, akkurat: Trøstende. Tabu i våre dager å la seg trøste av noe så simpelt og syndig som mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg