torsdag 20. november 2014

Lavt blodtrykk gravid

Rask og trygg leveranse. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Lavt blodtrykk gravid.


Mange gravide kan slite med lavt blodtrykk i starten på svangerskapet av rent fysiologiske årsaker. Det kan være ubehagelig med lavt blodtrykk , men det gir sjelden alvorlige problemer, understreker fastlege og leder i Norsk forening for allmennmedisin, Petter Brelin.

Men lavt blodtrykk kan være et tegn på en underliggende tilstan og kan spesielt hos eldre, føre til mangelfull blodtilførsel til vitale organer som hjerte, hjerne og nyrer. Det finnes flere ulike årsaker som kan føre til lavt blodtrykk. Mange systemer i kroppen, som organer, hormoner og nerver regulerer blodtrykket. Gravid og lavt blodtrykk er en kombinasjon som ofte oppstår.


Hos gravide kvinner, det skjer ofte at de lider av lavt blodtrykk. For lavt blodtrykk - kjerringråd. Man kan selvfølgelig ha disse symptomene uten at det er noe galt med blodtrykket, så det anbefales å gå til lege for å finne ut hva dine verdier er.


Høyt blodtrykk forekommer oftere enn lavt blodtrykk.

For dem som rammes av lavt blodtrykk , er det et problem som det ofte ikke finnes noen god behandling for. Stillingsbetinget lavt blodtrykk innebærer at blodtrykket går ned når du reiser deg fra liggende eller sittende til stående (ortostatisk) stilling. Kjekt å vite, ringte legekontoret i dag for å høre om man fikk sjekka blodtrykk uten time, men det gikk vist ikke. Har hatt lavt blodtrykk før (når jeg ikke var gravid ), og da var beskjeden å drikke mer kaffe og spise mer lakris. Kjipt at det ikke funker nå liksom.


Behandlingen er enkel og prognosen er god. Noen flere her som sliter med lavt blodtrykk ? Er naturlig nok mye uvel, svimmel og trøtt. Fortsettelse av kommentarer fra side om for lavt blodtrykk.


Hanne skrev: Jeg har slitt med lavt blodtrykk i mange år. Det kommer en gang i mellom, og har funnet en god kur som virker godt for meg. Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det. Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer, blir det sjeldent behandlet. Nesten ALLE har lavt blodtrykk frem til uke 1 med mindre man har HØYT blodtrykk fra før.


Ingen blir sykemeldt for det. Det er NORMALT som gravid å ha lavt blodtrykk før uke 12.

Har normalt lavt blodtrykk også. Legen min sa jeg skulle unne meg en ekstra kopp med kaffe pr dag, det kunne hjelpe,ellers må jeg jo bare vare oppmerksom på brå bevegelser etc. Spurte legen om det,men han sa nei,brukte vanligvis ikke bli tørst pga blodtrykket.


Føler du deg svimmel, kan det være et tidlig tegn på graviditet. Jeg tenkte (uten å si det høyt) på diabetes. Tidlig i svangerskapet utvider blodårene seg.


Dette kan føre til lavt blodtrykk som gjør deg ør i hodet. Ved febersykdommer og også ved langvarige svekkende sykdommer kan blodtrykket bli lavere enn normalt. Ved enkelte sykdommer som virker inn på hormonproduksjonen, kan det opptre lavt blodtrykk. Dette gjelder for eksempel ved hypotyreoidisme , hvor det er svikt av skjoldbruskkjertelens hormoner. Nei, lavt blodtrykk (også kalt hypotensjon) er i utgangspunktet ikke farlig.


Hvis du ellers har det bra, er det ikke usunt å ha for lavt blodtrykk. Innlegg om alt mellom himmel og jord som berører det å være gravid. Login or with;. Vanligvis manifesterer høyt blodtrykk under graviditet seg i andre og tredje trimester hos kvinner som ikke lider av denne tilstanden, vanligvis etter uke 20.


Faktisk er det ganske vanlig at gravide kvinner har lavt blodtrykk under første måned av svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg