torsdag 6. november 2014

Varmeallergi

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. En pollenallergiker står ikke alene, hun deler skjebne med en million andre nordmenn. Og for de fleste allergikere er det nok av andre i samme situasjon.


Kuldeallergi kalles på legespråket for kuldeurtikaria 1. Det er egentlig ikke en allergi, men en overfølsomhet mot kulde 2. Allergien forekommer over hele verden, men kan selvsagt være ekstra problematisk i et kaldt klima som det norske. Varmeallergi er en allergi som gir utslett og elveblest når en blir varm. Det er en sjelden allergitype, heldigvis, selv om svært mange er plaget av soleksem og varmeutslett. Kuldeelveblest, kuldesjokk er her uthevet fordi det er så vanlig i Norge, og kan ha særlig stor betydning for den enkelte. Sikre tall for forekomst av kuldeelveblest i Norge mangler, men inntrykket er at det må finnes flere tusen personer med slike plager.


Basisoplysninger Definition UrticariaKaldes på dansk for nældefeber, og er et kløende udslæt med kvadler. En kvadel er en flygtig dermal hævelse. Har den siste tiden begynnt å klø noe ekstremt når jeg blir litt varm, det være seg om jeg er for (ler allt fra bære inn ved til fotballtrening), blir nervøs, får angst, befinner meg i ett varmt rom, eller rett og slett tar meg en dusj med varmt vann. Mange tror kanskje denne er det samme som svetteallergi,.


Men du beskriver to situasjoner hvor hudens temperatur forandrer seg (er ute og kommer inn, samt trener og blir varm). Nettavisen gir deg nyheter døgnet rundt hver eneste dag hele året også med det siste fra økonomi, sport og livsstil. Ved en allergisk reaksjon vil cellene i immunsystemet frigjøre kjemiske stoffer (bl.a. histaminer) som forårsaker de allergiske reaksjonene, f. De vanligste allergiene er pollenallergi, hundeallergi og katteallergi, men mange har også middallergi eller parfymeallergi. Symptomer Symptomer på allergiske reaksjoner på eksponering for sol eller varme inkluderer spyles hud og hud utslett.


Barn og eldre er spesielt utsatt. Elveblest skyldes ofte allergi mot noe man har hatt hudkontakt med eller spist, men kan like gjerne oppstå uten en allergisk reaksjon. Allergi innebærer at kroppens immunforsvar reagerer på naturlige og i utgangspunktet ufarlige stoffer.


I begge tilfeller får man hevelser og kløe i huden. Disse stoffene kalles allergener, kroppen reagerer med å produsere antistoffer. Mange mennesker har allergi over for pollen eller parfume.


Men enkelte har allergier, som gør deres hverdag ekstra besværlig. Her er seks sjældne allergier, du helst vil være fri for. Udslt med kle - Patienthndbogen p Fakta. Urticaria og angiodem - Lgehndbogen p Sidst fagligt opdateret. Läsarna oeniga om luftburen värme Ny Teknik.


Allergi - rde knopper ved varme- Debatter - Jeg djer s frygtelig med varmeallergi nr jeg lber. Divan Restaurant Fredrikstad. Ta julebord hos oss. Värme kan ge upphov till en allergi vid namn ansträngnings- och värmeurtikaria, ett slags nässelutslag.


Det är en negativ reaktion som påverkar huden på grund av plötsliga temperaturförändringar i kroppen och omgivningen, och som i folkmun kallas värmeallergi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg