torsdag 11. desember 2014

Røyking i svangerskapet

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog!


Selv om du slutter å røyke flere måneder ut i svangerskapet , kan det å slutte ha en positiv effekt. Kvinner og svangerskap prosent av alle norske kvinner er gravide minst én gang. Røyking i svangerskapet Av Kjell Haug, professor dr. Gjennomsnittsalderen for kvinner ved første fødsel er nå 2år. For at barnet skal vokse og utvikle seg normalt i løpet av svangerskapet trenger det oksygen.


Medikamentell støtte for røykeavvenning i svangerskapet (nikotinerstatning i form av tyggegummi, depotplaster, inhalator, sublingvaltabletter eller sugetabletter) har ikke vært anbefalt, men kvinnen vil få i seg mindre nikotin enn ved røyking og unngår også de flere tusen andre skadelige stoffene i røyken. RØYKING OG GRAVIDITET: Å røyke i svangerskapet er svært uheldig. Dersom parnteren også kutter røyk, vil det kunne være lettere for den gravide å gjøre det samme. Liv Grimstvedt Kvalvik disputerer fredag 27. Universitetet i Bergen med avhandlingen: Smoking among pregnant women in Norway.


Prevalence, self-report validity, and associations to SGA and “early programming” using family and sibling design. Det har vært en nedgang i andelen røykere i alle tre utdanningsgruppene, og som man ser av figuren har det også vært en stor nedgang blant dem med lav utdanning, sier Grøtvedt. Jeg ønsker med dette ikke å forsvare røyking , hadde jeg syntes det var en god ting, hadde jeg vel aldri sluttet. Men jeg vil ikke komme i den situasjonen at nær sagt alle plager de måtte få i voksen alder skal kunne forklares med min røyking i svangerskapet. Kullosen fra sigarettrøyken fortrenger oksygenet fra de røde blodlegemene og gjør at fosteret hele tiden lider av litt surstoffmangel.


Nikotinet i tobakken gjør dessuten at blodårene trekker seg sammen så barnet får dårligere blodtilførsel. Disse, og mange andre stoffer i røyken, gjør at barnet ditt blir dårligere rustet til tåle påkjenninger. Større doser gir økt risiko, men selv små mengder passiv røyking kan forårsake hjerte- og karsykdom og utløse for eksempel hjerteinfarkt. Det er flere tilfeller av abort og.


Røyking i svangerskapet

PDF ( MB) ↓ Vis flere. De fleste vet at det ikke er sunt verken å drikke eller røyke. Og når man er gravid eller ammer påvirker rusmidlene også babyen.


Det kan være vanskelig å slutte, men det finnes hjelp å få. Hvis røykeslutt ikke oppnås, er det bedre å bruke nikotinerstatningsprodukter (nikotintyggegummi, røykeplaster og lignende) enn å røyke sigaretter i svangerskapet for å unngå alle de andre stoffene i røyken. Det kommer fram i en fersk studie som ble publisert i The American Journal of Human Genetics. Dersom du opplever blødninger i svangerskapet bør du unngå samleie og oppsøke lege.


Snus, røyk og graviditet Snusing og røyking kan føre til komplikasjoner når du er gravid. Norske kvinner får i gjennomsnittlig barn. Det skjedd en gledelig utvikling i forhold til røyking blant gravide kvinner. Røykevaner i svangerskapet. Søsteren min røyket som et damplokomotiv i svangerskapet.


Det virket en stund som babyen var frisk, men nå ca 2mnd etter fødselen viser det seg at den har en. Med utgangspunkt i populasjonsbaserte databaser har vi studert ulike problemstillinger knyttet til røyking blant gravide. Vi håper med dette forumet å få litt fart på de gode diskusjonene på Mammanett. Både røyking og snusing i svangerskapet er skadelig for barnets vekst og utvikling.


Røyking i svangerskapet

Få råd og tips om røykeslutt og aktuelle hjelpemidler på side 19. Med en enkel blodprøve fra barnet kan forskere se klare tegn etter røykingen, selv etter fem år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg