tirsdag 23. desember 2014

Blåbærmuffins uten egg

Mai er en deilig vårmåned som ofte byr på festligheter i form av konfirmasjoner og bryllup og ikke minst nasjonaldagen. Med disse nydelige kakene uten melk, egg , gluten og nøtter kan du invitere til fest og være sikker på at de fleste kan ta en bit av kaka. Pisk egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smør og bland det med melken.


Ha det i eggedosisen. Velkommen til mitt søte kakeparadis!

Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Muffins er ikke cupcakes, og nå har de kommet for å bevise det! Da jeg vokste opp var mors blåbærmuffins det beste jeg visste. Det er fredag og helg! Blåbær er proppfulle av antioksidanter og er å få kjøpt i butikken hele året.


Butikkbærene importeres fra hele verden og kalles hagebær. Bærene har et lyst fruktkjøtt, mens bærene fra skogen (Bilberries på engelsk) har en mørk farge tvers igjennom. Begge variantene er sunne, men ifølge ekspertene inneholder bærene vi plukker i skogen aller flest antioksidanter.

En muffins uten egg for de med eggallergi. Denne oppskriften er uten egg. BLÅBÆRMUFFINS UTEN EGG OG MEIERIPRODUKTER: Og ingen hemmelige ingredienser. Kjempegode muffins som tåler både frosne og ferske blåbær!


Dette er en oppskrift i serien LØRDAGSGODT hvor jeg lager sunne alternativer til lørdagsgodt for store og små. Har du noen i familien eller venner av barna som ikke tåler egg ? Disse muffinsene er helt uten egg , uten at det har noe å si for smaken. I denne oppskriften har vi tilsatt kakao, men det kan enkelt justeres etter hva dere liker best. Friske blåbær, eple og kanel, eller vaniljeessens fungerer også veldig godt.


Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen i en kjøkkenmasin til blandingen blir lys gul og får en luftig og kremete konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg slik at røren ikke skiller seg.


Rør inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Tross mindre sukker er det nok fremdeles kosemat, ikke hverdagsmat. Blåbærsesongen er på hell, og har du noen blå skatter spekket med antioksidanter på lur i kjøleskap eller fryser kan du putte de opp i noen kjempegode muffins til ettermiddagskaffen. Skal se om jeg får kommet meg på blåbærtur en dag til i ferien, forhåpentligvis uten regn, også kan jeg lage en sunnere skolestartmuffins.


Sett ovnen på 2grader.

Slik lager du blåbærmuffins med kokos: Muffins du kan spise med god samvittighet. Tilsett bakepulver og visp inn havremel litt etter litt. Lavkarbo blåbærmuffins.


Visp sammen egg og sukker til eggedosis. Fordel røren i muffinsformer og ha litt blåbær i hver form. Bland det tørre i en bolle. Stekes ved 2°C i ca. Ha blandingen i eggedosisen.


Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Melisglasur uten egg. Bryt sjokoladen i små biter og smelt den sammen med smør over vannbad. Uten tilsatt sukker og stappet med proteiner!


Oppskrift på sunne og gode blåbærmuffins. Da trenger du litt mere sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg