tirsdag 30. desember 2014

Barn som ikke vil legge seg

Barn som ikke vil legge seg

Den som legger barnet må være rolig og trygg, spesielt når barnet blir urolig. Snakk rolig, og hjelp barnet ditt å finne trygghet selv, sier Ekornås. Hun tipser om å bruke nattlys, eller en åpen dør for de barna som er redd for mørket. Noen barn vil ikke sove etter at de har lagt seg.


Barn som ikke vil legge seg. Hva kan gjøres for å få barnet til å sove? Psykiater Ann Færden svarer. Barnet mitt våkner om natten. La barnet ditt sove trygt og rolig.


Barns søvnproblemer kan løses. Jeg kjenner presset som mor at jeg ikke klarer å få dem i seng i rett tid. For ett år siden la jeg barna kl 20. Det hadde vært uaktuelt for meg å legge så små barn så sent som noen av dere gjør. Mine barn skal legge seg kl 19.


Barn som ikke vil legge seg

Hvis du har tenkt å surre i to timer før du legger deg så legger jeg deg kl 18. Synes også de legger seg sent, spesielt yngste! Og ikke minst bør barn som har forskjellig alder legge seg til forskjellige tider. Noen barn får så lite reell oppmerksomhet i løpet av dagen at de ikke kan finne ro før de opplever å bli ”sett”.


Andre får så mye at de bare vil ha mer og mer. De må føle at de lever, blir sett, verdsatt og anerkjent for å finne balanse. Nå vil barnet trolig ikke hvile om dagen, og vil derfor trenge litt ekstra søvn om natten. Derfor er det viktig å justere leggetiden etter dette. Men ifølge Nasjonalt kompetansesenter for søvnsjukdommar i Bergen, kan barn ha behov for en hvilestund til de blir sju år.


Barn som ikke vil legge seg

De fleste barn er trøtte når de legger seg , og de vil sove. Hvis barnet ditt ikke sover, kan det hende det er noe på gang. Kanskje skal hun ha en prøve neste dag, eller kanskje er barnet opprørt på grunn av noe som har hendt. Snakk med barnet, og finn ut om det har bekymringer som holder det våkent.


Det er alltid en eller flere årsaker til at barnet ikke vil sove,. Vi har en sønn på mnd som legger seg ca kl 18. Innse at barn som ikke står stille vil få vann i øynene. Si at barnet kan velge seg to bøker. Med barn kan det også føre til dårlige hvilevaner.


Fortsett å lese for å lære hvorfor barn som legger seg sent lider av flere tilstander. Rutine er en grunnleggende del av hvilen, ettersom det er bevist at barn som legger seg sent lider av flere tilstander. Fra tidlig alder av ilegger de seg dårlige søvnvaner.


Tidligere studier viser også at sterke personligheter hos barn , ofte er forbundet med suksess og høy IQ. Så har du et barn som ikke vil legge seg , og som ikke følger reglene dine, bare lukk øynene et par sekunder, trekk pusten dypt ned i magen, og se for deg hvor rik og vellykket han eller hun kommer til å bli … om år. Vi ser at barn trenger voksne som er støttespillere, som er varme og som gir dem muligheter til å utvikle seg ved at de kan ta valg.


Dette gjør vi med stor suksess med de barna som ikke er vanskelige. Heine Steinkopf, Fagleder RVTS Sør. For så kommer de barna som har det vanskelig og som utfordrer oss.


Slutt å ha dårlig samvittighet. Det viktige er at barna har en egen seng de kan velge å legge seg i. De skal gradvis, i løpet av de første ukene, følge sin nye kurve. Babyer som er små ved fødsel legger seg kanskje etter hvert litt høyere på kurven enn der de startet, og følger deretter denne kurven. La kresne barn legge seg sultne.


Barn som ikke vil legge seg

Hun synes ikke foreldre skal gi etter og servere hva som helst, bare for å få barna til å spise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg