tirsdag 2. desember 2014

Oppkast uten diare

Husk at kvalme og oppkast også kan ha andre årsaker enn infeksjon. Hvis du bare er kvalm og har oppkast , uten at det kommer diare i løpet av et døgn, øker sannsynligheten for at det dreier seg om noe annet enn en mage- og tarminfeksjon. Hos spedbarn under måneder forekommer mage- og tarminfeksjoner sjeldent.


Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Infeksjonen kan ramme alle aldersgrupper, men den er alvorligst hos små barn (hos spedbarn under måneder forekommer tarminfeksjon sjeldent).

På samme måte som forkjølelse er også virusinfeksjon i tarmen vanligst om vinteren, men tilstanden forekommer i alle årstider. Pasienten bes ta ny kontakt med lege ved forverret allmenntilstan blod i avføringen, oppkast uten diaré i over ett døgn eller ved problemer med å gjennomføre rehydrering. Utredning hos fastlege og bakteriologisk dyrkning av feces er kun aktuelt hos personer i risikoyrker, ved importdiaré, feber, dårlig allmenntilstand eller symptomer utover en uke.


Sykdommen begynner gjerne med slapphet, feber og oppkast. Barnet vil ofte ikke spise eller drikke. Diaréen kommer litt senere. Oppkast hos barn Hvorfor kaster barnet mitt opp?

Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Med diaré menes minst omganger med vanntynn avføring i døgnet.


Selv om det er ubehagelig, er det sjelden farlig. Antibiotika er legemidler som dreper bakterier. Selv diarésykdom som er forårsaket av bakterier går ofte over av seg selv uten behandling med antibiotika. En hovedregel er at fastlegen ikke starter med antibiotikabehandling ved diaré.


Overforbruk av antibiotika kan føre til at bakteriene blir resistente, det vil si motstandsdyktige mot legemidlene og dermed farligere. Jeg har hatt en helvetes natt, og jeg lurer på om jeg kanskje kan ha fått omgangssyken, men jeg trodde omgangssyke var tap av matlyst, kvalme og oppkast , diaré og feber. Jeg fryser, men har ikke feber, er oppblåst, har har diaré, men ikke kvalme, oppkast , og jeg har god matlyst. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege.


NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Det er ikke uten videre opplagt hva som menes med diaré. For en del betyr det ganske enkelt at de går ofte på do, men de kan likevel ha.


Har diaré og oppkast som varer lenger enn timer uten.

For symptomlindring hadde hun forsøkt loperamid og probiotika, uten særlig effekt. Slike uten tilsynelatende grunnlag, oppkast til barn uten feber og diaré oppstår etter kort tid etter at barnet svelget noe uspiselig gjenstand. I oppkast kan det inneholde ufordøyd mat eller blodårer, men likevel har dette svelget gjenstand skadet tarmslimhinnen. Det finnes mange forskjellige virus som kan gjøre at man kaster opp eller har diaré.


Noen får mest oppkast og andre mer løs mage. Man vil også se at folk reagerer forskjellig på samme virus. Mange blir ikke syke selv om man er smittet, så man kan derfor bli smittet uten at man får symptomer. Du kan lese litt om omgangssyke her.


I noen tilfeller kan oppkastets utseende gi mistanke om spesifikke tilstander. Dette gjelder både unge og gamle hunder. Når barnet ditt kaster opp, er det ikke alltid omgangssyke som er synderen.


Faktisk kan oppkast skyldes svært mange ulike ting. Hvis du får brekninger og oppkast samtidig med diare , må du tenke på matforgiftning, særlig hvis flere du har vært sammen med får lignende symptomer. Kvalme er ubehagelig, men normalt ikke farlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg