torsdag 22. mai 2014

Spedbarn urolig på kvelden

Barnet vil kanskje ammes hele tiden, og brystene virker slappe og tomme. Perioder med kveldsuro og intensiv kveldsamming er veldig vanlig - og det går over etterhvert. Melken din er annerledes om kvelden Når kvelden kommer skjer det også noen fysiske tilpasninger hos den ammende mammaen. Melkeproduksjonen senker farten og produserer litt mindre melk, men derfor er den også fetere. Melken kan se tykkere ut i forhold til melken du har på dagtid – og det er nettopp fordi den er omtrent som fløte.


Har en baby på noen uker som er urolig på kveld og nattestid.

Baby må da konstant ammes for å holde seg rolig. Baby er som regel våken disse timene og sover i beste fall en time med brystet ila kvelden. Siden baby ikke vil roe seg m. Spedbarn urolig på kvelden. Hva gjr dere for roe babyen om kvelden ? Etter noen dager eller uker, vanligvis en til tre uker, blir barnet urolig og fr. Ikke kjøp noe du ikke trenger.


Da trenger du ikke få så mye emballasje og generer ikke mer søppel. Selg eller gi bort fravokst tøy og utstyr.

I går var et av få døgn hvor hun ikke har fått mme på flaske. Resulterte i en urolig kveld , men det gikk greit. Kvelden i forveien utviste hun samme oppførsel når hun fikk flaske også, så jeg tenkte jeg skulle forsøke uten.


Noe av problemet er jo det at hun blir så sint ved brystet og glipper taket hele tiden. Knøttesnuppa her er også urolig på kveldene. Virker sulten, men er bare knip, ho tar smokk, døser av bare hvis ho ligger på magen oppå meg. Jeg sover halvsittende med ho på meg, ellers så våkner ho heletida. Hvis han gulper mye så kan det hende han syns det er ubehagelig å ligge helt flatt på ryggen.


Sliter virkelig med å få han til å sovne da. Gir han pupp flere ganger, men han dender med å bare ligge der og dra i puppen imens han kaster hodet bakover. Når barnet er urolig eller gråter, oppfatter foreldrene dette som et signal på at barnet ikke har det bra.


Men hva gjør man da? De blir bekymret, synes synd på barnet og ønsker å hjelpe det. Selv om de prøver alt er barnet ofte fortsatt urolig og utrøstelig. Dette påvirker naturlig nok foreldrenes samvær og kontakt med barnet. Søvntrening kan også hjelpe barnet til å roe seg ned om kvelden og redusere oppvåkninger om natten.


Undersøkelser har vist at en måned med søvntrening fører til at barn våkner sjeldnere i løpet av natten, bruker mindre tid på å roe seg om kvelden og er mer tilbøyelig til å sovne igjen etter å ha våknet om natten. Noen fler som opplever urolig baby om kvelden og som er overtrøtt men ikke vil sove? Blir skikkelig overtrøtt etterhvert og sovner ikke før nærmere tolv etter ganske mye styr.

Min baby på snart uker sover ikke etter syv om kvelden. Lille her er så utrolig urolig på kveldene. Er litt variabelt når det starter, men er stort sett mellom og 20. Hun kan sove små dupper, men våkner fort igjen. Det har både babyen din og du selv godt av når det blir for mye.


Det kan være spedbarn som har. Da samler du nye krefter, mens en som ikke er fullt så sliten kan trøste. Man kan bli et nytt menneske på bare en liten gåtur i nabolaget. Mine tanker og råd her dreier seg om den normale kveldsuro som de aller fleste med spedbarn opplever. Et spedbarn som gråter og er urolig , gjør det ikke for å holde deg våken eller for å oppnå noe annet enn det hun trenger for å være trygg, vokse og utvikle seg.


Det har heller ingen positiv effekt på et så lite barn og forsøke å lære barnet å slutte å gråte. Mange spedbarn er urolige på kvelden , vil gjerne die hele tiden og virker ikke fornøyde. Vårt spedbarn på fem måneder strever med å finne søvnen på kvelden.


Vi har fast leggerutine, men det å legge ham i vuggen fører til utrøstelig gråt. Han virker da fortsatt trøtt, men klarer. Derfor triller vi ham i vogn til han sovner. Enten ligger hun urolig i vår seng ellers skriker hun på sitt rom. Begynner å bli litt sliten av dette.


Vi legger henne senest 19. Er det på tide å gi grøt på kvelden kanskje?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg