tirsdag 20. mai 2014

Baby 7 mnd feber

Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.


Se til barnet minst to ganger den første natten med feber.

Hos barn er temperaturreguleringen mer ustabil enn hos voksne. Små barn får lettere feber enn voksne, selv ved mindre virusinfeksjoner. Den fjerde barnesykdommen hadde min ene da han var 9mnd med i feber , og de var ikke begymret.


Nå er jeg legebarn, og vi er vel de mest vannskjøtte barna:) Ta et glass vann! Ikke lett når du har brukket arma to steder og har hjernerystelse. Hva karakteriseres som hy feber p barn rundt mnd. Men tuppa her på mnd holder på å få en jeksel.


Jeg ser tannas flate godt og jeg smører dentinox men det er den dr feberen som plager meg litt.

Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og løs mage hos barnet? Tannbleier” er noe mange foreldre snakker om – at barnets avføring blir løs i tidsrommet rundt tannfrembrudd. Det finnes ikke vitenskapelig belegg for å si at det er en sammenheng her.


Tennene får skylden for mye som skjer i alderen der tennene bryter frem. Han var trøtt og smågrinete i hele går, målte temp og fant ut av grunnen, 39. Ga han stikkpille og den fungerte etter et par timer, 38. Vært en klagelyd i hele dag, som han ikke har laget før,temp i dag til morgenen var 39.


For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand. Så lenge han spiser som normalt og ellers er grei i formen (litt slapp og tydelig tegn på at han har feber da) men man trenger ikke ty til paracett med det første? Leste på nett at babyer tåler en del, og så lenge han får i seg mat som vanlig og ikke gråter hele dagen, så kan man vente å se om fe.


Kan begynne med oppkast, men høy feber , svært nedsatt allmenntilstand og nedsatt kontakt med barnet vil også være andre symptomer. Sykdommen kan også gi utslett, men gjør ikke alltid det. Nakkestivhet kan også forekomme. Sykdomsutviklingen er ikke vesentlig forskjellig hos større barn, men de kan også gi uttrykk for hodepine.


Et barn med en ufarlig febersykdom vil ofte kunne ha en kroppstemperatur mellom 39°C og 45°C i 2-døgn, men ved for eksempel influensa eller andre infeksjoner sees også feber varende i over en uke eller mer. Her er hjelpen du trenger.

Det er ikke moro å være forkjølet, og man synes litt ekstra synd på de aller minste. Plusstid gir deg seks tips som hjelper. Infeksjoner og betennelser er andre eksempler som kan gi feber. Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen. Baby mnd feber i dager.


Crp på tirsdag var under fredag og igår 19. Ved feber hos de aller minste (under mnd ) skal man alltid kontakte lege, samt der hvor det tilkommer andre symptomer, som pustebesvær, manglende urin og andre alvorlige symptomer,. Hun er jo slapp, men så er det jo også vanlig at feber kommer og går fort hos så små. Små barn puster mest gjennom nesen, og derfor er det slitsomt for dem å bli forkjølet.


En forkjølelse kan også utvikle seg til ørebetennelse, astma eller falsk krupp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg