tirsdag 27. mai 2014

Middagsretter med kjøttdeig

Hver uke gir vi deg to raske middagsalternativer som består av bare produkter. Flere spennende middager på under minutter. Se våre spennende oppskrifter her.


PIZZASNURRER MED KJØTTDEIG : Super middag med salat til - og restene er perfekt til lunch dagen etterpå. Og vil du gjøre hverdagen enda enklere for deg selv, kan du bruke rester av spaghetti. Mange av disse rettene kan lages ved at man steker kjøttdeig og blander med halvfabrikater som gryteposer eller pakker med sauser og krydder. Vil du lage god mat fra bunnen av, finner du oppskriftene her på MatPrat. Vi har samlet et knippe med helgefavoritter med kjøttdeig.


Brun hakket løk lett i olje eller margarin. Tilsett finhakket eller reven gulrot, selleri og kjøttdeig. Rør med gaffel til kjøttet blir grått. Dryss mel over, rør om , spe med væske.


Middagsretter med kjøttdeig

Smak til med tomatpuré, salt, pepper, hvitløk og basilikum, og la sausen surre under lokk ca min. Kjøttdeig er utgangspunktet for mange gode middager. Hamburgere, kjøttboller, paier, taco, pasta bolognese og mye mer.


Du får kjøttdeig av okse, svin, kylling og lam. Karbonadedeig er en variant med mindre fett. Den egner seg særlig godt til kjøttdeigretter som taco, wraps og pastaretter, men kan brukes til magrere kjøttkaker og kjøttboller, bare den røres godt med salt og spes minimalt med væske. Hjemmelaget fiskegrateng er en ypperlig måte å få barn til å spise fisk på. Server gjerne med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør over.


Oppskrift med kjøttdeig. For den spesielt interesserte males kjøttdeig i Norge stort sett med millimeter kvern - to ganger. I Sverige er det vanligere å bruke millimeter som gjør kjøttdeigen mindre grov. I vanlig kjøttdeig er det prosent fett.


Har du kjøttdeig - har du middag. Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza ( med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her. Alle oppskriftene er beregnet til to porsjoner. Se om du finner noe som frister!


Middagsretter med kjøttdeig

Det er så godt med middag! Middag omfatter en rekke av deilige og sunne retter. Bruk rikelig med løk, hvitløk, hakkede tomater og urter. Ha gjerne også i litt finraspet gulrot. Her finner du oppskrifter med kjøttdeig.


Tacos med stekt blomkål med kokos, guacamole og mango. Ta en shoppingrunde i skap og skuffer, og lag middag med ingrediensene du finner. Kanskje har du noen slappe gulrøtter, en boks hakkede tomater og en halvfull pakke pastaskruer som kan bli til pasta bolognese? Mmm, denne retten er digg og passer til helgekosen.


Du trenger tortilla-lefser og noe fyll av eget ønske. Vi anbefaler bønner, kjøttdeig , papirka og mais. For hver porsjon trenger du to tortilla-lefser som du varmer i en stekepanne med olivenolje. Her kan du putte inn hva du ønsker! Gryte med kjøttdeig og kål har asiatiske undertoner, men serveres tradisjonelt norsk med kokte poteter.


Andre grytevarianter kan du lage med karrisaus og knasende sprø sukkererter i form av gullgryte eller en hverdagsgryte med gulrot og potetmos. Dette går raskt, så følg med ! En ananasskive sørger for at hamburgeren smaker av Hawaii, selve burgeren lager du selv. Mer frukt og grønnsaker, fullkornsprodukter og rene råvarer.


Middagsretter med kjøttdeig

Vi vil gi deg sunnspirasjon i hverdagen: De enkle tipsene og triksene som gjør måltidene litt sunnere. Kvernet kjøtt kan brukes til så mangt i middagslagingen og her er gode middagsforslag som både er enkle å lage, rik på smak og ikke minst sunne og næringsrike matvalg. Her har vi funnet frem litt forskjellige oppskrifter med kyllingfilet, så det er bare å prøve seg frem til du finner din favoritt. Imponér venner og familie med fylt kyllingfilet med lune grønnsaker og rømmedressing med urter.


Du kan også prøve en kinesiskinspirert wok, med kylling, knasende gode grønnsaker og eggnudler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg