onsdag 21. mai 2014

Laks stekt i ovn

Slik steker du laksefilet riktig. I stekepanna: Romtemperer laksefileten før du steker den. Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt. Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes.


Salt laksen etter eget ønske. Ovnsbakt: Legg laksefilet i ildfast form og stek på 1grader i – minutter.

Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. Lar du laksefileten steke for lenge, kan du se dette hvite piple ut, og da er det sannsynlig at du har stekt den tørr. Husk også at laksen fortsetter å ettersteke noe etter at du har tatt den ut av ovnen. Laksen er aller best om den har rosa kjerne. Server laksen hel med kokte poteter og grønnsaker eller salat.


Helside laksefilet stekt i ovn med einerbær, cayennepepper, grønn pepper og sitron. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask.

Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande.


Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god. Vel, laksen blir riktignok saftig om man pakker den inn i folie, men den blir jo mer kokt enn stekt (og temmelig blek og kjedelig etter min mening), så om man vil ha en fin stekeskorpe er det best å steke den uten innpakning. Laks er blitt hverdagskost, i hvert fall her til lands.


Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat.


Sikkert gamle fordommer, men all fisk, kylling og svin skal være stekt helt gjennom. Biff derimot, er noe annet, og til dels lam. Men uansett er foliebaking i ovn utrolig lettvint og god mat so alltid faller i smak. Så nå tar jeg utgangspunkt i anbefalingene her, – men legger til 8-minutter i ovnen.


Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Laks i folie er lettvint og kan gjernes lages i stand kvelden før du skal steke dem.

Husk da å oppbevare laksepakkene kjølig i kjøleskapet fram til du skal ha dem på grillen eller i ovnen. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 2grader i ca. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt.


La laksen hvile noen minutter før den serveres. En av mine favorittretter er laks eller ørret bakt i ovnen. Smør stekeformen med olivenolje.


Skjær fiskefiletene i passe stykker, behold skinnet på. Legg fiskestykkene med skinnsida ned i formen. Krydre med ferkskvernet pepper over. Ha gjerne litt presset sitron. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på.


Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Skjær laksen i terninger og fres den i en varm panne med olivenolje.


Server på tallerken med grønnsaker og stekt laks. Dryss gjerne litt maldonsalt og frisk basilikum over. Laks i ovn : Tag en pakke laks og pres lidt limesaft over og lidt reven limeskal og smør. En tur i ovnen på maks. Samvirkes madskribent Maria Meldgaard laver laks med lime i ovnen.


Bakes midt i ovn på 1grader i omtrent 15- minutter. Prøv deg litt fram, for lenge stekte grønnsaker er ikke godt (grønnsakene skal ha motstand i seg). Kvern pepper og litt maldonsalt på laksen , og stek på middels sterk varme i 1-minutter på hver side.


Bedre for lite stekt enn for mye. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. En sunn og smakfull familiemiddag med laks.


En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli,. Stek i ovnen på 2°C i ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg