mandag 5. mai 2014

Oppskrift på indisk mat

Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter. Det skal være enkelt å lage god mat hele uken. Her har vi samlet alle våre hverdagsoppskrifter.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Mynte er perfekt til lam, men også andre kjøttyper og fiskeretter, og yoghurtbasen gir et fint brekk mot sterk mat.


Skal du ha pakistansk, indisk eller annen lignende type middag er hjemmelaget myntechutney forfriskende tilbehør som gjør måltidet ekstra godt. Denne oppskriften gir ca. Med indisk mat i blodet kom Sarita til Norge som femåring.

Siden kokken var ung har hun fulgt driften til foreldrenes restaurant Mother India i Kristiansand – som blant annet har blitt kåret til Norges beste kjøkken for nordindisk mat. INDISK LEVEBRØD: Sarita Sehjpal har indisk mat som både levebrød og lidenskap. Hovedingrediens er er kylling marinert i yoghurt og krydder. Vi bruker kyllingfilet eller lårfilet, som er mørt og saftig.


Basmatiris eller ferske nanbrød serveres til. Dette er pga råvarer og krydring. Indisk kjøkken kan grovdeles i Sør og Nord. Her finner du våre beste oppskrifter på indisk mat –alt fra klassisk Chicken Tikka Masala til desserter. Santa Maria Norge Foodservice.


Med stor spenning puttet vi nærmest synkront første bit i munnen. Reaksjonene lot ikke vente på seg! Dette var nydelig, og vi glemte nesten at vi satt på vårt eget kjøkken. Heretter blir det indisk mat fra bunnen av,så tusen takk for en fantastisk oppskrift – og en nyttig link til video-opptaket på NRK.


Hei :) Beklager sterkt at jeg ikke har svart før nå (jeg har rett og slett ikke fått med meg dette). Når det gjelder oppskriften og generelt matoppskrifter så vil jeg minne om at alle oppskrifter er under utvikling og får sine egne særpreg. Det er tid for å finne fram alle krydderposene og -glassa du sannsynligvis ikke har brukt på en stun og lage nan, raita og curry.


Ukas ønskeoppskrift er indisk mat.

Det indiske kjøkken er påvirket av blant annet monguler, portugisere, persere og briter, og hver region har sine tradisjoner. Krydder og smaker møtes og det resulterer i mange gode retter. Linser og godt krydder gjør denne indiske retten smakfull og sunn.


Her er det krydderet som bestemmer mye av smaken. Den serveres med en raita laget på rødbeter. Dette er en klassisk indisk linsegryte med masse spennende smaker.


Den smaker minst like godt dager etter, så lag gjerne en stor porsjon. Nanbrød er deilig tilbehør til indisk mat , curry og forskjellige småretter. Smaksett med det du liker, både hvitløk og koriander er nydelig.


Det er et vågalt postulat, men det fortjener uansett å prøve seg. For å underbygge påstanden, se for deg dette: Bland krydder, yoghurt, tomat, kokos og kylling og sett formen i ovnen. Maten kjennetegnes ved gode sauser og bruk av mye smaksrike krydder. Laccha paratha med et lag av margarin i, og kombinasjon crispy og fluffy gjør at den bare smelter i munnen. Tidligere har jeg en oppskrift av aloo paratha på bloggen – det er er altså et indisk flatbrød fylt med potetmasala.


Det smaker ekstra godt med krydret mat om vinteren. Det er ikke vanskelig å lage dette selv hjemme. Nanbrød og raita hører me men hva med å prøve noe annet enn de tandoorirettene som kanskje er mest kjent for nordmenn flest? Ofte forbindes indisk mat med retter slik som tikka masala og tandoori kylling.


Men det finnes utallige andre retter som er verdt å prøve ut. Du finner mange av dem her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg