mandag 5. mai 2014

Vannkopper uten blemmer

Når vi var i syden, fikk hun mye utslett som klødde forferdelig, men ellers var hun i fin form. Kan man ha vannkopper uten å være syk? Svar: Voksne kan ha feber, hodepine og sykdomsfølelse i et par dager før utslettet bryter ut, men dette er mer uvanlig hos barn og baby.


De som får vannkopper først som voksne, blir vanligvis sykere enn barn. Noen barn med vannkopper får litt feber, og kan bli trøtte og irritable. Saken er at han har hatt de et par-tre dager naa, men de ser ikke ut til aa bli veskefylte. Et par av utslettene har en liten. Sønnen min på år har hatt noe rødt utlsett i tre dager nå.


Jeg skjønner ingenting. Små, røde merker, ca stk spredt litt overalt (ikke beina). Men er dette vannkopper ? Det går vannkopper i barnehagen. De var ikke engang sikre på legekontoret (over telefon).


Sv: Er dette vannkopper ? Med bilder) Snakket med legen, og han mente det ikke var vannkopper , fordi hun ikke hadde noen i nakken Men nå har hun fått de over hele kroppen og i hodebunnen. Så regner med det er vannkopper. Leste forresten ett sted på nettet at det var ofte at barn under år ikke fikk blemmer når de hadde vannkopper. Hvis man klorer hull på blemmene uten å beskytte dem igjen, er de utsatt for.


Det er derfor svært sannsynlig at barn får vannkopper en eller annen gang i barndommen. Disse blemmene blir borte uten skorper og sykdommen varer fra. I munnens slimhinne kan en også se utslett.


Antall flekker varierer fra person til person. Noen får bare et par blemmer , mens andre kan oppleve mange hundre blemmer. Når en smittet person hoster eller nyser, spres et sekret fra luftveiene til nye ofre.


Vannkopper smitter gjennom lufta. Man kan også bli smittet av direkte kontakt med innhold fra blemmer som er sprukket. Les også: Sender slikkepinner med vannkopper.


Barna er smittsomme en dag eller to før utslettet oppstår, og i de første fem dagene med. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. Dette viruset er svært smittsomt og spres når en kommer i kontakt med infiserte dråper fra noen som har hostet eller nyst, eller ved å ta på åpne sår hos en persom med vannkopper. De fleste får vannkopper som barn og vanligvis bare én gang.


Sykdommen regnes som en barnesykdom. Voksne og gravide som unntaksvis får sykdommen, blir gjerne mer syke enn barn blir. I mer sjeldne tilfeller kan det derimot oppstå komplikasjoner som gjør at man bør oppsøke lege. Da min datter hadde vannkopper ,fikk hun vonde blemmer i munnen. Da hjalp det å spise noe kaldt,som is,til å kjøle ned den vonde munnen.


Bilder har jeg ikke,men det ser vel ut som blemmer tror jeg. Likevel regner vi med at til prosent av befolkningen har hatt vannkopper som barn. Hva kan årsaken til at noen ikke får sykdommen som barn være?


Viruset smitter gjennom lufta. Visse typer skyldes bakterier som frigjør stoffer som forårsaker blemmer. Solbrenthet: Ved mer uttalte episoder med solbrenthet kan det dannes blemmer i huden. De gror vanligvis uten arr, men kan etterlate misfarging av huden.


Brannsår: Brannsår gror ofte med dannelse av veskefylte blemmer i etterkant av skaden. Folk som har hatt vannkopper bære varicella-zoster virus i deres nervesystem, og det kan bli reaktivert senere i livet i form av helvetesild. Dette skyldes at varicella-viruset reaktiveres i en nerveknute. Man får da utslett med kløe og brennende smerter.


Vær oppmerksom på at enkelte kan ha, eller ha hatt, vannkopper selv om de karakteristiske symptomene som kløe og blemmer har uteblitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg