fredag 2. mai 2014

Historie vg3 kompetansemål

Verdenshistorien for hånden – både som magasin og digitalt. Se alle mulighetene dine her og bestill. Gi et magasinabonnement i gave. Velg mellom og utgaver. Læreplan i historie - fellesfag i studieforberedende utdanningsprogram (HIS1-02) Læreplanen utgår gradvis Denne læreplanen vil utgå gradvis fra 01.


Historie vg3 kompetansemål

Etter Vgstudieforberedende utdanningsprogram Historieforståelse og metoder Mål for opplæringen er at eleven skal kunne. Historie har kompetansemål etter Vgog Vgi studieforberedende utdanningsprogram. Hovedområdene utfyller hverandre og må sees i sammenheng.


Det er kompetansemål om samisk historie både på vgog vg3. Kompetansemål , del 1. Jeg tar Historie VG(studiespesialiserende) som privatist, og vet at man på videregående skoler (studiespesialiserende) har eldre historie i andre klasse og nyere historie i tredje klasse. Gjelder dette for privatisteksamen også, eller risikerer jeg å komme opp i eldre historie på min VGprivatisteksamen? Grunnen til at man mente at det var nødvendig med rasjonering av varer etter krigen var at det fortsatt var varemangel. Med rasjonering ville regjeringen sikre at varene ble noenlunde jevnt fordelt og at landets ressurser ble brukt fornuftig, til husbygging og gjenreisning av næringslivet og ikke til luksusvarer.


Historie vg3 kompetansemål

Utdannings- og forskingsdepartementet med heimel i lov av 17. Harald Frode Skram, 23. Kjøp Alle tiders historie Vgfra Cappelendamm undervisning Alle tiders historie er et helt nytt historieverk for fellesfaget historie på studieforberedende utdanningsprogram.


Det nye verket bygger på et bredt erfaringsgrunnlag med ny læreplan og undervisningspraksis etter Kunnskapsløftet. Faglig og pedagogisk oppdatert utgave av Historie VgPåbygning til generell studiekompetanse. Boken behandler deler av verdens- og norgeshistorien fra de eldste tider og fram til vår ti og den er oppdelt i kapitler etter kunnskapsmålene i læreplanen. Læreplanen i historie har to hovedområder: Historieforståelse og metoder, og Samfunn og mennesker i tid.


Historiefaget på NDLA ønsker å vise sammenhengen mellom disse to områdene. Det betyr at det legges vekt på arbeid med kilder og kildeoppgaver i alle emner. Til sammen utgjør oppgavene et sammendrag av hvert kapittel og hele boka.


Dette kan være til stor hjelp både for vanlige elever og for elever som skal ta historie som privatist og trenger å lese et sammendrag av bøkene. Kap side 64–bør også trekkes inn i arbeidet med samisk historie. Hei, skal ha eksamen i historie VGneste uke, og etter mye lesing (Pensum på uker) går de små grå litt tregere enn vanlig og jeg trenger litt inspirasjon til ting jeg kan trekke inn. Oppgaven vil at jeg skal trekke inn hvordan musikk,arkitektur eller kunst kan gi et bilde av tiden det var lage.


Historie vg3 kompetansemål

Med godkjent vitnemål fra Vg, kan du søke høyere utdanning ved høyskole og universitet. Du velger mellom programområder som bygger på det Vgdu gikk på, og du spesialiserer deg nå ytterligere. De fleste programområder er på Vg-nivå lærefag. Da får du opplæringen som lærling i en bedrift og læretiden er år.


Har prøvd å lete, men finner ikke frem til noen informasjon om eksamen omhandler nyere eller gamlere historie , eventuelt begge deler? Har lite lyst å lese hele historie boka på over 5sider hvis det er unødvendig, men må man, så må man. Boka er ment for den som vil fordype seg i enkeltkapitler og sentrale emner i Historie vg3. Oppgavene i boka følger kapittelrekkefølgen i grunnboka, og i starten av hvert kapittel ser du hvilket kompetansemål i læreplanen som kapittelet dekker.


Muntlig kommunikasjon. Gjøre rede for næringsutvikling i Norge fra ca. Vgpåbygg til generell studiekompetanse. Kurset bygger på videregående trinn (Vg1) og videregående trinn (Vg2) i fra yrkesfaglige utdanningsprogram, og gir grunnleggende kompetanse for studier på universiteter og høyskoler.


Søk etter læreplaner for fag i grunnskolen og videregående opplæring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg