onsdag 21. mai 2014

Gryte kjøttdeig

Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. Bruk stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i mindre biter. Kutt purre fint og finhakk hvitløk.


Del gulrot, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter.

Smak til med salt og pepper. Server gjerne med brød eller flatbrød. Kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter. Ha grønnsaker og potet i gryten , og stek i et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Riv gulrøttene, del tomatene i biter og ha alt i gryta.


Bland det i gryten og la koke ytterligere i minutter. Tilsett grønnsakbuljong, krydder og la det koke i noen minutter. Nå kan gryten fryses inn hvis du ønsker det).

Alt-i-ett meksikansk gryte skulle kanskje heller ha hett alt-i-en stekepanne for det er det jeg har brukt her. Men gryte går altså helt greit det og. Ha kjøttblandingen over i gryta med bønnene, og la det hele småkoke på lav varme mens du steker løk, hvitløk og chili mykt. Ha det over i gryta , rør inn tacosaus og paprikapulver, og la det småkoke videre i minst minutter. Stek den blankt i en stor gryte.


Ha i tomatene, tomatpurre og soltørkede tomater. Kjøttdeigen har reddet mang en hva-skal-vi-ha-til-middag-situasjon, men er du som oss, er det de samme to-tre rettene som går igjen. Spaghetti bolognaise og lasagna. Meksikansk gryte og kjøttkaker. Gryte med meksikanske smaker, kjøttdeig , bacon og hvite bønner.


Her har vi samlet nydelige gryter med gode smaker og som er fulle av næringsstoffer. Gryte -oppskriftene inkluderer kjøttdeig og Toro smaksrik base - i tillegg til masse grønnsaker og annet digg! Brun kjøttdeigen i oljen. Rør hele tiden så den smuldrer seg. Strimle kål, tilsett i kjøttdeigen og brun den lett.


Høsten er sesong for gryter og ikkje minst kortreist viltkjøtt. Rør inn rømmen like før servering.

Eg har laga hjortegryte og vil veldig gjerne dele oppskrift med dere. Du kan naturligvis bruke andre typer viltkjøtt om du har det tilgjengelig. Smelt smør i en gryte. Ha i kjøttdeig og stek på middels sterk varme til den får litt farge.


Ha i karbonadedeig eller kjøttdeig og finhakket løk. Rør med gaffel under stekingen, slik at kjøttet blir grynete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg