mandag 5. mai 2014

Babyen vil ikke sove

For noen oppleves det nesten som et nederlag å innrømme at babyen ikke vil sove om natten. Slik skal det ikke føles. Du kan være verdens beste mor eller far selv om babyen din sliter med søvnen, og hvor raskt du får babyen din til å sove er ikke noen målestokk på hvor flink du er som forelder, understreker Caroline Lorentzen hos.


Babyen min vil bare sove i armene mine…. Vi vil begynne med å klargjøre en viktig ting: nei, det er ikke noe galt hvis babyen din er mindre enn måneder gammel og bare vil sove i armene dine. I denne alderen har vaner en helt sentral betydning, og det etableres rutiner og individuelle behov. Det er lurt å tidlig venne barnet til at man ikke behøver mat i munnen for å sove , og at man ikke spiser om natten.


Om man ikke går helt og holdent inn for dette vil man ikke lykkes. Jeg bysser, synger, stryker på, triller i vogn, men ingenting fungerer. Jeg bysser ofte til den sovner og så legger den og dette kan ta timesvis. Og når den legges i sprinkelsenga. Når babyen skal sove og er urolig, trenger du ikke løpe så fort du kan til senga for å trøste.


Babyen vil ikke sove

Hvis det ikke fungerer, kan du forsøke å synge eller snakke rolig og trøste litt. Hun sovner i armene våres ofte eller fra puppen, men begynner å gråte når vi legger henne. Kanskje er det nok? Noen vil sove mer, og andre vil sove mindre.


Hvis du fortsatt er bekymret for at barnet ditt ikke får nok søvn, bør du prøve å finne ut hva det kommer av og finne en løsning så fort som mulig. Se etter tegn til trøtthet. Hvis babyen legger på seg riktig, vokser og er frisk, vil jeg ikke si at babyen sover for mye. Noen barn er sovebabyer, men man må jo vekke dem og gi dem mat innimellom, sier Naphaug. Så hvis babyen kan sove så lenge som timer i døgnet, bør den uansett vekkes siden den trenger våkenperioder for å spise.


Babyen vil ikke sove

Det er alltid en eller flere årsaker til at barnet ikke vil sove , sier terapeut. Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Det er ikke nå du skal starte kampen mot svangerskapskiloene, ta igjen klesvasken og arrangere ukentlig barseltreff med full bevertning. Sov mens babyen kan sier de, jeg skal ikke si det. Fordi jeg vet at oppgaven kan være nærmest umulig.


Det jeg derimot kan be deg om, er å erklære unntakstilstand. De sier at foreldrene vil knuse babyen deres om de sover med dem. De lurer ikke på hvordan de skal lære babyen å sove , og de tvinger dem heller ikke til å sove på egne rom. Land som England og Sverige praktiserer også samsoving.


Han små sover hele dagen, men kun i mamma eller pappas armer. Jeg trodde nyfødte lå og sov store deler av dagen jeg. Er det normalt att han ikke vil sove alene, eller har noen noen tips? Har du en baby som ikke vil sove ? Her er grunner til hvorfor babyen din ikke vil sove om natten.


Spedbarn vil gjerne føle seg tett omsluttet, slik det var i livmoren. Hvis ikke babyen er sår og har bleieeksem, kan du trygt la det ligge i den. Gi gjerne barnet et korthåret lammeskinn å sove på, og la barnet sove på ryggen – det minsker faren for krybbedød.


Babyen vil ikke sove

Ikke ta barnet opp ved hvert minste kny – ofte vil det roe seg igjen av seg selv. Pass på at barnet får rape etter hvert målti og ikke la det sovne ved brystet. Legg barnet i egen seng etter at det har ammet ferdig. Hvis barnet har avføring, bør det derimot skiftes på. Barnet vil trolig selv gi beskjed om at bleien bør skiftes.


Avvent situasjonen. Tro det eller ei, men nyfødte sover seksten til atten timer i døgnet. Grunnen er at babyens søvnperioder er så korte.


Dette kan høres usannsynlig ut, for du føler kanskje ikke at du sover i det hele tatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg