fredag 30. mai 2014

Kjære mamma dikt

Kjære mamma , når jeg er lei, vet jeg at jeg alltid kan komme til deg. Og stiller opp, og jeg er utrolig glad jeg har en som henne. Du stiller alltid opp for meg.


Min kjære mamma blir år til helgen og jeg tenkte jeg skulle si noen ord i selskapet hennes. Er egentlig ikke et talemenneske så blir nok ikke noe laaaange greier, men jeg står helt fast på hva jeg skal gjøre. Vi følger mammaer i ulike aldre og får ta del i deres små og store utfordringer i hverdagen.

Tenkte du aldri kjære mor, den gang du ble gravid. Leter du etter sitater om mamma ? Da har du kommet til riktig sted. Disse sitatene kan for eksempel passe fint på et morsdagskort. Send en vakker blomsterbukett til mamma – Se det flotte utvalget av blomster hos Euroflorist. Og mamma , hvis du møter noen som er trist og som er lei, så gi dem av din godhet og hjelp dem så på vei.


Nå som jeg er borte, og vant en herlig hvile, er jeg glad jeg rakk å gi deg alt - rakk å få deg til å smile. Og husk at når du vandrer gjennom livets dag og år, så følger jeg ditt fotspor, jeg sammen med deg går. Den personen jeg nå har blitt, er et resultat av verket ditt, med omsorg og råd gjennom alle år, er jeg meget godt rustet her jeg står.

Framførte dikt til sin mor. Vi ser det fra mammaens ståsted. For små barn er det noen ganger vanskelig, men når mamma leser barnet kan setningene ofte enkle ord eller si den opp. Nedenfor er noen eksempler på dikt.


Dikt om savn, til min kjære bestevenn. Time and love Dette diktet har jeg laget selv. To An Angel Dikt jeg fikk av en god venn av meg. Du har det vondt når jeg har det vondt. Jeg vil du skal vite at når jeg føler meg alene så skal jeg prøve å samle all den styrke jeg har for å komme meg gjennom det, for meg og for deg.


Mamma , du betyr alt for meg. Barn vil alltid være sønner og døtre, og en mamma vil alltid være mamma. Slik er det, og slik vil det alltid være. En mamma vil alltid bekymre seg og ønske å gjøre alt hun kan for at barna skal ha et godt liv. Hvilken mor kan gi avkall på sitt barn, sin egen kjære datter?


Slike valg er umenneskelig, et valg ingen fatter. Hvorfor lar du Gud bety mer enn meg, mamma ? Hvordan kan du seg meg i øynene og virke helt kald når vi møtes? Jeg er bare en liten baby og jeg ble ikke lenge her Jeg dro til Jesus isteden nå venter jeg på deg her.

Men gråt ikke mer nå, mamma for jeg har det bare bra her er jeg sunn og frisk og leker med andre små. På denne siden vil jeg legge ut dikt jeg har brukt i vielser. En unitarvielse kan være så mangt – noen ønsker et religiøst innhol andre ikke – og det finnes dikt som passer alle slags vielser, og alle slags par.


Håper at leserne også kan bidra med fine bryllupsdikt – eller dikt som passer til bryllup, brudepar. Jeg lengter etter deg. Alle tingene dine fins der og avtrykkene. Nøkkelen har jeg og går inn.


Selv om du har din skrevet tekst tilgjengelig som du leser, er det alltid en god idé å huske dikt. Et rom står avlåst. Ved å memorere på forhån unngår du å gjøre feil du kan gjøre under lesning, og du vil være mer selvsikker.


Les gjennom diktet med en penn, og gjør notater av følelser og tone av diktets høyttaler. Det er ikke en tåre av sorg eller smerte, men et bevis på den sterke kjærligheten i mitt hjerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg