onsdag 14. mai 2014

Solkrem holdbarhet

Solkrem holdbarhet

Få en herlig brunfarge. Inneholder gardenia. Suppler med kosttilskudd. Fyll på med vitaminer og næring. Velduftende, nydelig deo. Velg den som passer deg.


Finn solkrem i vårt store utvalg av praktiske produkter til reisen. Gjør Skincitys hudtest og få produktanbefalinger fra våre hudterapeuter. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg.


Bredt utvalg av skjønnhetsprodukter med fri frakt, rask levering. Nordens største skjønnhetsbutikk på nettet innen parfyme, hårpleie, hudpleie og makeup. Du trenger egentlig ikke å tenke på holdbarhet før du åpner tuben første gang hvis den er merket med krukkesymbol. En uåpnet solkrem holder i teorien svært lenge,. Holdbarhet i solkremer er todelt.


Bruk solkrem med minst faktor 15. Skygge og klær beskytter best. Står det en gammel solkrem på hytta eller i skapet som du ikke helt husker når du kjøpte, råder Bjørnstad deg til å lukte på den og kjenne på konsistensen. UVA, UVB, filter og faktor: Hva betyr det?


Om du er usikker, så kjøp en ny, det er en billig og god investering, sier han. Hvilken solkrem er så best? Hva anbefaler farmasøytene av solkrem nå om sommeren?


Det fysiske filteret er nok mer stabilt, men du blir hvit av den. Derfor anbefales den til å smøre unger me sier Flaten. Ja, en solkrem fra i fjor som har vært oppbevart korrekt kan godt brukes i sommer, sier Gabriella Björklun nordisk produktmanager i Vichy Nordic.


Hvis solkremen har vært med på stranden og blitt eksponert for solen i høy varme eller det har kommet sand i den, bør den kastes, sier hun. Solkrem skal oppbevares ved romtemperatur. Syv ting du bør vite om merking av solkrem. Har du noen gang stått med en solkrem i hånda og lurt på hva i all verden alle symboler og merking betyr? Rebekka Gitlestad er fagrådgiver i Apotek 1. Hun forteller at når man først har åpnet en tube med solkrem , vil det være forskjell fra merke til merke hvor lenge den varer.


Solkrem holdbarhet

De aller fleste solkremer er merket med holdbarhet på eller måneder etter åpning. Vi har holdbarheten til selve kremen, men også til solfilteret, sier farmasøyt og førsteamanuensis Gøril Eide Flaten ved Institutt for farmasi, UiT. Det går utmerket an å lage solkrem uten stoffer vi er bekymret for virkningene av. Det har åtte av dem bevist.


Det er helt feil og unødvendig at økt risiko for kropp og klode er prisen for nødvendig beskyttelse. Kremene skal ha en holdbarhet på minst måneder etter åpning, men husker du når du åpnet den? Det kan være lurt å skrive dato på flasken, så husker du det! Du er ikke alene om du har opptil flere halvfulle flasker med solkrem stående i skapet.


Solkrem holdbarhet

Så, hvor lenge varer solkrem ? Når den oppbevares riktig, har NIVEA solkremprodukter minst en holdbarhet på måneder. For eit par år sidan såg eg ein test som synte at det ikkje er så farleg kor gamle dei er, dei blir ikkje så reduserte som produsentane av dei seier at dei gjer. Har du en solkrem fra sommerferien i fjor, så er det ikke slik at den ikke kan brukes, men du skal være obs på at solfilteret kanskje ikke er like effektivt lenger, sier Flaten i en artikkel på Norges arktiske universitet sine nettsider. Krukke symbolet på solkremen viser forventet holdbarhet etter den er åpnet. En solkrem kan ha lenger holdbarhet enn dette, men dette avhenger av hvordan den blir oppbevart.


Ikke oppbevar den for varmt eller kaldt, dette kan skade egenskapene til solkremen. Lukt på kremen, lukter det surt så kan det være greit å bytte den ut. KidsSkin solkrem kommer i en stor tube med lang holdbarhet og føles veldig rimelig i forhold til kvaliteten. Antall måneder som oppgis i dette symbolet vil normalt sett være eller måneder.


Solkrem holdbarhet

Men med nye reguleringer, ser det ut til å bli satt krav til at holdbarhet etter åpning vil begrense seg til måneder, forklarer hud- og skjønnhetseksperten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg