onsdag 7. mai 2014

Multer dessert

Multer dessert

Det er ikke uten grunn at multer blir kalt skogens gull, og de kan brukes til langt mer enn tradisjonell multekrem. En uimotståelig kombinasjon av den fløtebaserte desserten panna cotta og frisk smak av multer. Husk å beregne god tid for panna cottaen til å stivne. Rørospudding med multer og krokan. Lise Finckenhagen lager pudding basert på tjukkmjølk fra Røros og ekte vanilje.


Multer dessert

Både blåbær- og tyttebærskogen lå tettere inntil veien, med betraktelig mindre fare for å rote seg bort, så det ble med det. Det var derfor ikke veldig mye multespising hjemme, men bestandig nok til en dessert i løpet av jula. Jeg plukker fremdeles ikke multer. Jeg elsker å plukke multer.


Solen steker, kleggen biter og myren svupper under støvlene. Og der – DER ligger et rødt-oransje teppe foran meg. I denne desserten har jeg forsøkt å finne smaker som harmoner med hverandre.


Den litt ville, skarpe. Sola steiker, kleggen biter og myra svupper under støvlene. Store gule moltemyrer er ett vakkert syn for mange. Her under følger enkle, men gode oppskrifter på hva en kan gjøre med multene.


Akevittmarinerte multer med råkrem. En liten skvett med akevitt sammen med multer er helt fantastisk. I tillegg med råkrem blir det en uforglemmelig dessert.


Multer dessert

Multer kan gjerne fryses ned for senere bruk. Topp nachochips med is og dypp i sjokolade. Bestill Take Away her.


Deilige multer sammen med myk, pisket krem, og gjerne servert med en krumkake, andre julekaker eller kjeks - multekrem går aldri av moten. Tusenvis av deilige og enkle matoppskrifter fra Norges største matnettsted klikk. Smaker aller best rett fra myra. I år er det rett og slett et skikkelig godt molteår. Det lyser rødt og gult av modne og nesten modne molter rundt på myrene våre.


Ingen dessert slår denne. Annonse: Bakeren og Kokken Hei! Her kommer en nydelig hjemmelaget iskrem, som passer både til julen og til nyttårsaften. Jeg har alltid vært veldig glad i multer , enten det er i kaker, desserter, til ost eller som i denne iskremen.


Iskremen kan lages med ferdigkjøpt eller hjemmelaget multesyltetøy (jeg brukte hjemmelaget - det er lett, se tipsfeltet i oppskriften). Multekrem er en dessert med lange tradisjoner - og da spesielt til jul. Du kan bruke friske multer , multesyltetøy eller en blanding av disse. Gode krumkaker eller sandkaker er kjempegodt til.


Pisk kremfløten sammen med sukkeret til fast, luftig krem. Vend i multer og smak til med vaniljesukker. Tips: Ha gjerne også en bolle med ekstra sukrede multer stående på bordet for de som liker å toppe multekremen sin med det. De kan være vanskelig å finne, og det gjør de gyllengule, myke og saftige bærene spesielt ettertraktet. Hvit sjokolade panna cotta med multer og pistasjkrokan høres muligens litt avansert ut, men er faktisk utrolig enkelt å lage.


Panna cottaen holder seg flere dager i kjøleskapet, og krokanen kan du oppbevare i en lufttett boks. Siden både hvit sjokolade og fløte har glede av litt friskhet har jeg blandet en klunk med kefirmelk inn i puddingen. Multene på toppene er kun lettsukrede. Smak til med sukker og akevitt.


Ha multer i en kjele og varm dem opp til de er lune. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Server lune multer med råkrem. Hundrevis av forskjellige restauranter. En god og enklere dessert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg