torsdag 8. mai 2014

Svimmel og sliten

Mye kan gjøre deg svimmel. Når det gjelder svimmelhet så er det et symptom som er veldig uspesifikt, det vil si at mange sykdommer kan ha dette symptomet. Det finnes flere varianter av svimmelhet, og i dag er det vanligere å undersøke grundig på de underliggende årsakene til at man blir svimmel enn bare for få år siden. Jeg er ei jente på år som har vært tilbakevendende sliten og slapp i over to måneder nå.


Det begynte i begynnelsen av mars, og nå begynner jeg å bli veldig frustrert over at det aldri ser ut til å gå over. Du har altså vært slapp, trøtt og svimmel i flere uker, og tidvis tungpustet.

Og du har fått påvist en jernmangel, og forøvrig gikk du opp kg sist sommer. Og du hadde de samme plagene i sommer, og de gikk delvis tilbake i en periode, for så å komme tilbake. I disse tilfellene er svimmelheten kortvarig, og du vet vanligvis hvorfor du blir svimmel.


Andre ganger kan svimmelheten oppstå spontant uten noen åpenbar årsak, eller som en unormal reaksjon i en normal situasjon. I så fall bør du oppsøke lege. Er du alltid sliten og trøtt? Og etter det var jeg fremdeles sløv og sliten , kvalm etc.


Orket ingenting, dagen etter var det helt likt, forferdelig trøtt og sliten , og litt kvalm. Da jeg la meg klarte jeg ikke slappe av, prøvde å lukke øyene men da kjentes det som om jeg var litt svimmel , og jeg bråvåknet noen ganger av meg selv.

Du kan gjøre mye selv for å unngå å bli utbrent. Bli flinkere til å sette grenser, ta pauser og lytte til kroppen. Dersom du gir 1prosent av deg selv hver dag, gir du åpenbart mye mer enn du har.


Dette fungerer rett og slett ikke i lengden. Vær oppmerksom på hva som stresser deg, og finn ut hvordan du kan håndtere dette på en bedre. Man er trøtt og sliten både på jobb og når man kommer hjem til ektefelle og barn. Arbeidsgleden er borte, og man er fysisk sliten og orker ikke gjøre stort på fritiden.


Man begynner tilbringe mer og mer tid i sofaen foran tv’en (gjerne med en øl eller fire). Odd Arild (49) var bare trøtt og sliten – fikk vite at han hadde hjertesvikt. Har i det siste vært mye små svimmel ,kvalm, tung i kroppen, tiltaksløs og hodepine, og følt meg sliten. På jobb skylte de på at dem trodde det var varmen. Men var hos legen i går og tok masse blodprøver som jeg får svar på om ei uke.


Legen trodde det kunne være jernmangel, noe med blodtrykket ell. Vestibulær migrene er en form for migrene som gir svimmelhetsanfall, og ikke typisk migrene-hodepine, da disse oftest oppstår uavhengig av hverandre, sier øre-, nese-, og halslege Berit Holmeslet, ved Aleris, St. Olavs Hospital og NTNU.


Her får du en guide til de vanligste årsakene til svimmelhet samt hva du kan gjøre for å bli kvitt hver plage. Komplisert balansesystem – Balansesystemet vårt er temmelig robust og meget komplisert. Balansen utgjøres av et samspill mellom flere ulike sensorer som jobber i par.


Tunge hjerteslag og blir svimmel og sliten , hva kan dette komme av?

Hva kan årsaken være? SVAR: Hei Du forteller at du sliter med hukommelsen, og ofte glemmer hva andre sier. Noen perioder i livet ER man bare litt virrete. Det kan være mange grunner til dette.


Pass bare på at han spiser skikkelig mat. Mange beholder et litt barnslig kosthold inn i ungdomstiden og får derfor ikke i seg de byggeklossene kroppen trenger. Kraftig jernmangel kan gjøre deg både svimmel og slapp, men kan også gi deg hjertebank, hodepine, øresus og gjøre deg tungpustet,. Da blir du fort sliten og trøtt,. I disse mørketider er det flere som opplever at det blir vanskeligere å stå opp om morgenen, energinivået daler og man gjesper kanskje mer.


Var på sykehuset natt til i går etter tre blodtrykksfall på rappen og holdt såklart på å besvime alle gangene. I dag er jeg hjemme fra jobb fordi jeg er svimmel og veldig, veldig sliten. Adrenalin ved kortvarig stresstakling, og kortisol ved langvarig stresstakling. Du vil nå ha forhøyet hormonproduksjon på grunn av konstant stress, og faresonen her er et høyt blodsukker. I denne fasen kan trening brenne opp overskuddet.


Binyrene er nå slitne av å konstant produsere kortisol, og produksjonen dumpes drastisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg