tirsdag 13. mai 2014

Navn betydning

Et guttenavn av tysk opprinnelse. Likevel vet vi at også germanske og nordiske navn har hatt betydning på et tidspunkt. Lyst å vite mer om navn – om betydning , popularitet, bruk i andre lan ulike varianter av navnet , navn i samme sjanger og tilsvarende navn for motsatt kjønn? Her finner du interessant informasjon om over 100. Er du ute etter et fint navn til babyen din?


Navn betydning

Da er dette rett sted. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. Betydning -babynavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Jentenavnet er en variant av Maia, som kommer fra den greske og romerske gudinnen Maia, hvor betydningen av navnet er ukjent.


Det kan også være en kortform av Maria, som kommer fra det gamle hebraiske navnet Miriam, som også har ukjent betydning. Få hjelp til å finne det perfekte navnet til den fine lille nye. Her kan du søke – åpent og i flere kategorier – og lagre favorittnavnene dine i en personlig liste.


Navn betydning

Logg deg inn eller registrer deg for å lage egne navnelister. Hvad betyder navnet ? Navne betydning , statistik mm Navnebetydninger er ikke det eneste vi tilbyder. På mange af vores navne er betydning ikke det eneste der er anført. Et navn har ofte flere deler, men det er ofte en av delene som brukes i dagligtalen. Hvilket av disse navnene dette gjelder avhenger av forholdet mellom personene og graden av formalitet.


Navnet som brukes i dagligtalen kalles fornavn i Norge og Danmark, first name, given name eller Christian name i engelskspråklige områder. Marie – Latinsk form av Maria, som har uviss betydning , men som stammer fra det hebraiske kvinnenavnet Miriam. Markus – Latinsk navn som betyr hammer. Navnet kan komme av Mars, som var en romersk krigsgud. Thea-Nordisk kortform av navnet Dorothea, som er gresk, og sammensatt av ordene Doron-, som betyr gave, og -théos, som betyr gud.


Navn betydning

Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse er en liste over kvinnenavn som var brukt i norrøn tid. Finn ut hva ditt navn betyr her. Mitt navn betyr liten, ydmyk.


Kommer fra det norrøne navnet Páll, en form av Paulus. Pål i Norge, og de fleste er omtrent like gamle. Dette navnet har jeg hatt i år.


Navn betydning

Først som nokså voksen møtte jeg andre med samme navn. I dag hører jeg det til stadighet. Navnet er norrønt og dets betydning kommer trolig fra Jarlvendt, vendt mot Jarlen (eller med?). Verdens største database over norske og norrøne navn , men også en imponerende oversikt over navn fra Europa, Asia, Afrika og Amerika!


Men land- navn finnes det også en god del av fra Sogn og nordover helt til Troms, mens tveit- navn er det mange av på flatbygdene på Østlandet. Som siste leddet i gårdsnavn betyr land land som er skikket for gårdsdrift. Stedsnavn er navn på geografiske lokaliteter (steder), som fjell, daler, elver, fjorder og andre terrengformasjoner (naturnavn), og navn på gårder, bosteder, teiger og andre lokaliteter som er preget av menneskelig virksomhet (kulturnavn).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg