mandag 26. mai 2014

Bløtkake med vaniljekrem og jordbær

Våren er en skikkelig kakehøytid med mange slags feiringer. En deilig bløtkake slår alltid an! Denne har jeg fylt med både jordbærsyltetøy, vaniljekrem og fløtekrem, i tillegg til masse jordbær og hakket Daim.


Sukkerbunnen dynket med moste jordbær og litt brun rom gir god smak. Lise Finckenhagens bløtkake har tre lag sukkerbunn, vaniljekrem , rørte jordbær og krem. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.

Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Vi går inn i den store kakehøytiden med mange slags feiringer. Jeg pyntet med friske jordbær og blåbær som fikk et melisdryss rett før servering.


Kaken blir best om den får stå og godgjøre seg i kjøleskapet noen timer før den skal nytes, slik at alle de gode smakene får satt seg. Kaken kan derfor gjerne lages dagen før, men vent med å pynte den til senest noen timer før servering. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Del bærene og legg dem tett oppå kaken.


Varm geléen over svak varme til den smelter. Fordel den smeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet til geléen stivner helt igjen.

Del jordbær i skiver og pynt kaken. Bløtkake med jordbær og vaniljefyll. Du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem ). Kok opp melk og splittet vaniljestang. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisennamel.


Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken ! Kjøp ferdig sukkerbrød hos MENY eller lag selv. Dynk sukkerbrødet med melk. Legg en del på et fat, spre halvparten av bringebærsyltetøyet utover, topp med halvparten av vaniljekremen og legg skiver av banan på toppen. Legg en del sukkerbrød på toppen og gjenta lagene med bringebærsyltetøy, vaniljekrem og bananskiver. Festkaken over alle festkaker!


Topp med sukkerbrød. Vår beste oppskrift på bløtkake med vaniljekrem , toppet med sjokolade og friske bær. Dette er en enkel, saftig og lettlaget kake, slik bestemor lagde den. Begynn med å lage vaniljekrem.


Deilig bløtkake med ferske jordbær , vaniljekrem og valnøtter! Ingredienser : Kakebunn: ( alle ingrediensene bør helst være romtempererte. ) egg 1gr. Jeg bruker alltid å lage hjemmelaget jordbærsyltetøy, da det gir en mye friskere og bedre jordbærsmak.

Det gjør du enkelt ved å dele opp jordbær i passe biter, bland inn sukker og syltepulver og rør godt til sukker og syltepulver har blandet seg skikkelig med bærene. Pyntet med bær i flaggets farger passer den også perfekt til 17. Med deilig hjemmelaget vaniljekrem , friske bær og pisket krem vil du imponere både store og små på nasjonaldagen.


Dra overheadarkene rett opp, slik at kremen blir strøket med oppover. Bruk en palett og finjuster kantene med pisket krem. Legg vaniljekrem over jordbærene , innenfor kremkanten. Legg bunn nummer to over jordbær - og vaniljebunnen. Sprøyt pisket krem langs kanten av bunnen.


Fordel bringebærmousse utover bunnen, innenfor kremkanten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg