fredag 15. september 2017

Sjokolademuffins glasur

Sjokolademuffins glasur

Muffinsdeigen inneholder rømme, som gjør sjokolademuffinsene ekstra myke og saftige. Jeg kjenner at jeg egentlig er så gammeldags at jeg liker å kalle alle småkaker som stekes i muffinsformer for muffins. Sjokolademuffins eller sjokoladecupcakes. Men du må gjerne kalle disse herlige små sjokoladekakene for cupcakes. For med denne sjokoladeglasuren på toppen, passer de jo inn i den kategorien.


Sjokolademuffins glasur

Med sjokolademuffins er du garantert suksess. Smelt sjokolade og smør i en kjele ved svak varme. Smør glasuren på de avkjølte muffinsene og pynt gjerne med søt kakepynt, for eksempel blomster. Hva med å overraske besøket med sjokolademuffins toppet med krem og glasur ? Oppskriften er enkel å bake med Airfryer og gir et resultat med nydelig smak. En kreativ og stilig dessert som vil imponere de som smaker den.


La muffinsene avkjøles på en rist. Når jeg baker til barn, noe jeg gjør relativt ofte, må jeg tilpasse både smak og konsistens slik at det tilfredsstiller de små munnene. Det er ikke så mye som skal til, f. Barn er heller ikke så glade i nøtter eller harde bunner så jeg anbefaler. Saftige sjokolademuffins som er superenkle å lage. Toppet med en deilig sjokoladekrem smaker de knallgodt til en kopp kaffe.


Farsdag trenger ikke bety gaver i lange baner. Men noen deilige sjokolademuffins med chili og nøtter er nok ikke å forakte. Pynt kakene med krem eller melisdryss.


Servert sammen med rykende fersk kaffe og noen hyggelige or blir dette en fin og smakfull måte å feire pappa på. Muffins er en vinner i barnebursdag, og umulig å bli lei. Her er det ingen oppskrifter som ender med kjekke anvisninger som tegn en Spiderman med glasur. Dette er en veldig enkel, men likevel utrolig god oppskrift på sjokolademuffins ! De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss. Eller du kan strø over litt hakket sjokolade før steking, slik som på bildet.


Sjokolademuffins glasur

Dermed får sjokolademuffinsene straks preg av å være litt eksklusive. Påfør glasuren mens du snurrer muffinsen til du har fått tre nivåer med glasur. Lag hvit sjokoladekrem.


Del en sort Non Stop i to for å lage øyne og bruk en hel Non Stop for å lage munn. Pisk melis og smør til en lys og luftig krem. Pisk inn sjokoladen og litt og litt kaffe.


Hvis den blir for løs å jobbe med kan du sette den i kjøleskapet i minutter. Har du en pakke med kokesjokolade i skapet kan du tilslutt knekke opp kokesjokoladen og fordele bitene i formene. Sett ovnen på 1grader.


Gode sjokolademuffins med krem kan serveres i de fleste anledninger. Muffinsene passer fint å servere til barneselskap, bursdag, kakelotteri eller rett og slett bare til å kose seg med. Pynt muffinsene med hva du måtte ønske! Min favoritt av lyse sjokoladesmørkremer, den samme som jeg benyttet denne gangen, finner du her. Den er veldig go smakfull, mild og luftig.


Her kommer en lettvint oppskrift på herlighetene. Glasur lages av melis og væske, som vann, kaffe, saft eller presset sitrusfrukt. Oppskriftene nedenfor er beregnet for ca.


Glasuren stivner ikke like mye som icing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg