onsdag 27. september 2017

En øl promille

En øl promille

Billig, sikker og rask alkoholtest. Testen gir deg svar på om du har promille. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId!


En øl promille

Av en øl får alle promille. Her kan du regne ut cirka hvor høy promille du får av en øl. Ved promille har man gram alkohol per liter blod. En enhet alkohol inneholder ca. Når man har promille i blodet, betyr det at man har promille alkohol i alle muskelceller, hjerneceller, hudceller og så videre.


Ordet promille betyr tusendel eller per tusen, og skrives gjerne ‰. Er du usikker på om du fortsatt har promille , kan Dinsides promillekalkulator gi deg en indikasjon på dette, den finner du nederst i artikkelen. Kalkulatorens mulige svakhet er at den krever en viss hukommelse, for du må huske hva du har konsumert, og alkohol gjør som kjent at korttidshukommelsen kan svekkes en smule. Beregningene er gjort med formler hentet fra nasjonalt folkehelseinstitutt. Formelen vil bare gi et grovt svar, og kan bare brukes for omtrentlig beregning av alkoholkonsentrasjonen i blodet når det har gått minst en time etter siste alkoholinntak. En konsentrasjon p mg alkohol per liter utndingsluft er bevismessig satt.


En øl promille

Tast inn hvor mye du har drukket av øl , vin og sprit, og få beregnet hvor mange enheter det utgjør. Du kan videre få vite ca. Der tas forbehold for samtidig inntagelse av medisin, sykdom eller andre forhold som kan ha innvirkning på forbrenningen av alkohol. Folkehelseinstituttet opplyser at en gjennomsnittsperson forbrenner omkring promille per time.


En standard alkoholenhet inneholder ca. Har man drukket en alkoholenhet har man alltid fått samme mengde ren alkohol (etanol) i kroppen, enten det for eksempel er liter pils eller liter brennevin. Jeg tok meg nettop en flaske øl på 0. Alkoholprosent på.


Hvor lenge til jeg kan kjøre? Men denne regelen er no svært utdatert sidan promille grensa er meir enn halvert sidan den gong. Man får ganske næyaktig ganske ulik promille etter øl. Men kroppen bryter ned ca ,i timer. Etter en halvliter vil en normal voksen person ha mellom og 6. Dvs at for å komme under må du vente ca 2-timer for å være trygg.


Har man for eksempel en promille på en , er det en tusendel. Dermed påvirker en viss mengde alkohol ulike kropper ulikt. En mann på 1kilo vil for eksempel få av en lavere promille av en øl enn en mann på kilo.


Kvinner har som regel høyere fettprosent, og det gjør at de blir påvirket raskere, selv om de skulle veie det samme som en. En voksen mann som drikker fem alkoholenheter på styrten kan for eksempel få i promille , men dersom han drikker samme alkoholmengde over flere timer i forbindelse med et målti oppnås for eksempel bare ca. En genomsnittlig människa ligger på promille efter en 50cl 2a.


Men som sagt ovan, det beror på en mängd faktorer och är inget att gå på för att veta hur mycket man kan dricka om man ska köra. Med økende promille blir du blant annet ustø, trøtt og sløv. Ved svært høy promille (over 3) kan pustesenteret i hjernen lammes, noe som kan være dødelig. Tommelfingerregel for alkoholens påvirkning: Opp mot og omkring promille : Du føler seg lett påvirket. Mellom og promille : Du blir mer kritikkløs og risikovillig.


De har begge drukket tre almindelige øl inden for en time. Dette innebar at ein voksen man i teorien kunne drikke en alkoholenhet (4cl sprit eller 3l øl ) og fortsatt ligge akkurat under denne grensa. En almindelig øl indeholder ca. De har altså indtaget gram alkohol. Indtast din vægt, køn og hvor mange genstande, du har drukket, så beregner BedreBilist.


Det svarer til genstand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg