onsdag 13. september 2017

Feber og barnehage

Laat je inspireren door ons grote aanbod Feber. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til barnet er feberfri.


I noen sammenhenger kan det være ønskelig av smittevernhensyn. Diaré med eller uten brekninger. Barn med diaré kan vende tilbake til barnehagen to døgn etter at de har blitt symptomfrie. Dette gjelder også bleiebarn. Barnehagen til vår datter har en regel om at barn SKAL være hjemme en ekstra dag etter feber , uansett.


I et oppslag og rundskriv står det at barnet skal ha en feberfri dag hjemme, selv om barnet er kvikk og rask. Når barnehagen ringer og sier at barnet er sykt Noen ganger får man som foreldre telefon fra barnehagen om at barnet er sykt og må hentes. Noen opplever at barnehagen er litt vel kjapt ute med denne telefonen, mens andre opplever det motsatte. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Sønnen min hadde feber i natt og kjentes også varm ut i dag tidlig.


Feber og barnehage

Var sutrete da han våknet etter duppen sin i dag også (han er to år) og kjentes varm, men jeg målte ikke tempen. Nå er han i fin form og har nok ikke feber , men jeg ønsker å ha ham hjemme i morgen både for at han skal få ta det m. Jeg hadde ikke sent ungen min i barnehagen når han har feber pga tannutbrudd. Men derimot har han hatt feber på kvelden pga det, og feberen har vært borte på morgenen har jeg sendt han i barnehage. Og så lenge allmenntilstanden er fin sefølgelig ! Gutten min som er år hadde i feber før han la seg i kveld. Formen hans er bra, men han er snørrete, litt surklete i brystet og hoster litt.


Lurer på om jeg bør holde ham hjemme fra barnehagen i morgen, eller om jeg skal levere ham, og heller be dem ringe meg om nødvendig. Det som klassifiseres som feber gjelder ikke for mitt barn. Jeg kommer ikke og henter barnet En av fem barnehager opplever ofte at foreldre uttrykker misnøye når de blir oppringt og bedt om å hente hjem et sykt barn. Når høsten kommer er det mye luftveissykdommer. Vi får ofte spørsmål om influensaene er kommet siden mange hoster og har feber , men nå handler det om start i barnehage og skole, og det gir lokale utbrudd.


Mange er syke nå, men det skyldes vanlig virus og forkjølelse, sier Hauge. Når kan barna gå i barnehage , til dagmamma eller på skolen i forbindelse med sykdom? Folkehelseinstituttet har gitt anbefalinger om dette for en rekke sykdommer. Anbefalingene gjelder av hensyn til faren for å smitte andre, men også med tanke på forverring av egen sykdom og faren for komplikasjoner.


Gutten holder på med jeksler og har i den forbinnelse feber , ligger på rundt 3og hopper litt opp og ned. Formen er fin til tross for å være litt mer suttrete enn vanlig. Hadde han hjemme i dag, og da hadde han feber kun på morgen.


Feber og barnehage

Foreldre kommer ofte i et dilemma under slike influensa- og bronkiolittepidemier. Det hadde vært tryggest å holde barnet hjemme fra barnehagen da, men mange har jo en jobb som de må gå til, og da blir det å sende ungen i barnehagen. Først når sykdommen viser seg, har foreldrene anledning til å være hjemme med dem.


Hvis allmenntilstanden er ok, og barnet spiser, drikker og generelt virker blid og til stede, vil feberen som regel gå over av seg selv. Større barn kan til og med ha feber på grunn av en virusinfeksjon uten at det påvirker allmenntilstanden, sier Busch. Hun minner om at feber er kroppens naturlige forsvarsverk mot infeksjoner. Feber er ikke en sykdom i seg selv, men et symtpom på at kroppen arbeider med noe og barnet bør få være hjemme. Ved øyekatarr med mye puss kan barn gå i barnehagen igjen dagen etter behandlingsstart eller når pusset er borte, forutsatt at allmenntilstanden er god.


Feber og barnehage

En kan gå i barnehagen selv om en holder på med en antibiotikakur, dette må avgjøres av legen som skriver ut medisinen. Feber skyldes vanligvis en infeksjon forårsaket av virus eller bakterier. Barnets temperatur måles i endetarmen og som feber regnes morgentemperatur over 3grader og kveldstemperatur over grader. Smitterisikoen er størst mens man har symptomer med oppkast og diaré, og barn bør holdes hjemme i denne perioden.


Man bør vente timer etter at barnet ikke lenger har diaré og oppkast før det kan gå tilbake til i barnehagen. Barn som til vanlig har en tendens til løs avføring trenger ikke holdes borte fra barnehagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg