torsdag 28. september 2017

Soppinfeksjon

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Soppinfeksjon

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Soppinfeksjon i skjeden gir ofte symptomer som svie og kløe i skjeden, og tykk, hvit utflod.


Tilstanden er vanlig, mer enn halvparten av alle kvinner opplever dette i løpet av livet. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler.


Soppinfeksjon

Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Ulike typer utslett ved soppinfeksjon.


Dermatofyttinfeksjoner starter normalt mellom fjerde og femte tå og kan spres til huden på foten og hendene. Hodebunnstinea (sopp) rammer ofte barn (ellers er det ganske uvanlig med soppinfeksjoner hos barn) i epidemier, man smittes ofte i utlandet. Den medisinske termen er vaginal candidose. En soppinfeksjon i underlivet kan utvikles ved nedsatt immunforsvar eller når de gunstige bakteriene i skjeden ikke klarer å kontrollere soppen Candida albicans. Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon hos deg eller barnet, og sørg for å få riktig behandling ved behov.


Soppinfeksjon

Kjerringråd som å vaske med farris har ingen effekt mot sopp eller trøske. Soppsporer (soppfrø) finnes naturlig forekommende i magetarmsystemet og i skjeden uten å gi plager. Det kan komme både i underlivet hos menn, i skjeden og munnen, men også andre steder på kroppen.


Symptomer på soppinfeksjon kan være kløe eller svie og i noen tilfeller også utflod. En slik infeksjon har også en lei tendens til å smitte ganske lett. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles.


Sopp i hårbunnen angriper hårene, som dermed løsner, og det kan være risiko for varig hårtap. Hva er årsaken til soppinfeksjon i underlivet? Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår. I sjeldne tilfeller kan også menn oppleve å få soppinfeksjon.


Tilstanden oppstår på penishodet eller under forhuden og kan spre seg til lysken. Symptomer i den forbindelse vil være kløe og rødt utslett der infeksjonen forekommer. En infeksjon i munnhulens slimhinne av en gjærsopp, Candida albicans. Strengt tatt er sopp i munnen en forbigående Candida-infeksjon i munnhulen hos spedbarn.


Soppinfeksjon

Konstant fuktig eller våt hud fører til økt fare for soppinfeksjon. Candida, en gjærsopp som kan gi infeksjon i munn og underliv, finnes i avføringen hos en tredel av alle spedbarn, og disse barna er særlig utsatt for bleiedermatitt, forklarer hun. Ifølge Arden kan også bruk av antibiotika gi overvekst av sopp hos barn. Trøske kjennetegnes som oftest av fortykket hvitt belegg på slimhinnene i munnen og i svelget.


Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Infeksjonen kan vanligvis lett behandles med legemiddelmikstur. Trøske er en soppinfeksjon i munnhulen som skyldes en oppblomstring av soppen Candida albicans.


Trøske gir et karakteristisk hvitt belegg i munnen som noen ganger kan svi og gi ubehag. Det er ikke uvanlig at spedbarn får trøske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg