onsdag 6. september 2017

Gravid og urinveisinfeksjon

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.

Hos gravide skjer det mye oftere spredning fra blærekatarr til nyrebekkenbetennelse, derfor er denne tilstanden ekstra viktig å oppdage og behandle hos gravide. Forandringer i kroppen og hormonnivåene gjør gravide mer utsatt for å få urinveisinfeksjon. Når livmoren vokser og presser på urinlederne, blir lukkemuskelen slappere – noe som øker risikoen for urinveisinfeksjon. Forskjell mellom gravid og ikke- gravid Vanligvis kan du drikke rikelig med vann og bli kvitt problemet. Mange har ingen symptomer på en urinveisinfeksjon , men det oppdages ved kontroll av urinen.


Urinveisinfeksjoner uten symptomer sees hos rundt av gravide. De vanligste tegnene på urinveisinfeksjon er sviende og hyppig vannlatning og ofte illeluktende urin. Om infeksjonen også engasjerernyren (nyrebekkenbetennelse) vil en i tillegg få høy feber, uvelhet, kvalme og smerte over nyrens plass i ryggen.


Denne formen for urinveisinfeksjon er altså uten symptomer, så kvinnen kjenner ikke de vanlige tegnene på blærekatarr.

Og på grunn av en voksende livmor og nedsatt bevegelighet, kommer urinveiene i klem, og da blir det raskere infeksjon, sier hun. Når du er gravid og tror du har en urinveisinfeksjon er det like greit å ta med et rent glass med morgenurin til legen. Ta antibiotika eller andre medisiner når du har en infeksjon og er gravid. Asymptomatisk bakteriuri (ABU) har i store studier ikke vist økt sykelighet eller dødelighet. Det er kun indisert å behandle ABU hos gravide og pasienter som skal til transurethral prostatektomi eller gjennomgå urologiske inngrep som medfører slimhinneblødning.


Ukompliserte urinveisinfeksjoner, det vil si blærekatarr hos ikke- gravide og ellers friske kvinner som ikke er spesielt utsatt for infeksjon, går ofte over av seg selv i løpet av tre dager til en uke. Dersom du er gravid og mistenker at du har urinveisinfeksjon. Hyppige urinveisinfeksjon ka n også være et tegn på gruppe B streptokokkinfeksjon.


Det har vært diskutert hvorvidt ABU skal behandles hos nyretransplanterte. Ubehandlet kan dette øke faren for nyrebekkenbetennelse og i verste fall for tidlig fødsel. Derfor er det bred enighet blant forskere på området om at urinveisinfeksjon hos gravide kvinner bør behandles med antibiotika. Men det er reist spørsmål om et svært vanlig legemiddel er trygt nok for gravide.


Du føler kanskje også smerter eller et slags ubehag i de nedre delene av bekkenet. Blant symptomer på urinveisinfeksjon under svangerskapet som skremmer gravide kvinner mest, ertilstedeværelsen av blodspor eller puss i urinen. Dvs at infeksjonen lettere sprer seg til nyrene og kan gi nyrebekkenbetennelse.


Sæd på magen, kan jeg bli gravid ? Dette kalles hematuri. Har nettopp fått mensen.

Jeg har sex uten prevensjon, kan jeg bli gravid ? Kan jeg være gravid ? Jeg hadde uvi i forrige svangerskap, det er veldig vanlig og jeg tror ikke det pleier å være farlig. Det som er litt om å gjøre er vel at man ikke går med det ubehandlet, noe som lett kan skje fordi man kan ha uvi uten symptomer når man er gravid (men ved jevnlige kontroller og levering av urinprøve blir det oppdaget). Symptomgivende kateterassosiert urinveisinfeksjon (KA-UVI) skal behandles.


Hvis du er gravid og stadig vekk får urinveisinfeksjoner, kan fastlegen din henvise deg til en spesialist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg