mandag 11. september 2017

Elveblest gravid

Elveblest gravid

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Elveblest og intens kløe. Utbrudd av elveblestliknende flak og prikker (papler) med eller uten røde hudområder, kan være såkalt pruritiske urtikarielle papler og plakk i svangerskapet (PUPPP).


PUPPP oppstår oftest i tredje trimester. Kløen kan behandles med allergitabletter. På folkemunne kalles utslettet også for vabler eller neller. Vablene er rosa eller hvitaktige, og de hever seg over huden.


Utslettet kan variere i form og utbredelse. De største vablene kan bli bleke sentralt og dermed få en rosa ring ytterst. Disse er kun en av mange tilstander som gravide kvinner må lide seg gjennom. Finn ut mer om hva som forårsaker elveblest under graviditeten og konsekvensene det har på helsen for mor og baby.


Elveblest gravid

Intens kløe er et vanlig symptom. Huden kan være rødflammete, og få vabler og blemmer. Angioødem er en beslektet tilstand som rammer dypere i huden.


Det kan komme brått og se dramatisk ut, men er vanligvis helt ufarlig og går som regel over av seg selv i løpet av få dager. De fleste som rammes av elveblest får det kun en gang, mens andre har stadig tilbakevendende episoder. Akutt elveblest forekommer hyppigst i barneårene, det samme gjelder elveblest av allergisk årsak.


Var hos legen og fikk konstatert dette,men fikk ikke noe behandling med antihistaminer. Dette fordi de ikke anbefaler dette under graviditeten. Jeg vil nødig ta medisiner som kan være til skade for fosteret,og kan lide ganske. Vår pasient viser at diagnosen svangerskapspemfigoid kan være vanskelig å stille klinisk før det er kommet vesikobullae.


I praksis vil man ikke ta hudbiopsi til direkte immunfluorescens av alle gravide med et stasjonært urtikarielt utslett, fordi de fleste av disse kvinnene har polymorf svangerskapsdermatose. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


En gravid kvinne med klende utslett - Tidsskrift for Den. SnartMamma - Mteplassen Jeg fikk elveblest etter ha spist noe jeg ikke tlte. Hudlidelsen arter seg som forbigende, rde og klende hevelser i. Feil kost kan gi elveblest - NRK Livsstil - Tips, rd og innsikt 25. Hei, For noen dager siden fikk jeg elveblest som følge av en allergisk reaksjon på parfyme, vanligvis pleier jeg å få utslett på magen, hendene og lårene, men denne gangen lurer jeg på om jeg kan ha fått utslett i underlivet.


Jeg var på ferie, og hadde ikke mulighet til å få tak i antihistaminer. Jeg har hatt det en gang, men jeg var ikke gravid. Det ga seg samme kveld på meg.


Elveblest gravid

Allergimedisin og antihistaminer kan fungere i enkelte tilfeller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg