mandag 18. september 2017

Snus og graviditet

Bruk av snus i svangerskapet har også negativ effekt på fosteret. Mange av disse stoffene er tilsatt snusen for å gi fuktighet og et optimalt opptak av nikotin. Nikotin er et avhengighetsskapende stoff som finnes naturlig i tobakk. Ifølge helsepersonell er risikoen knyttet til snusing og røyking under svangerskapet lik, og gravide og ammende bør derfor unngå begge deler. Jeg vet det er vanskelig, sluttet selv med både snus og røyk, men du må bare igjennom det.


Prøv med Onico, det gir deg ihvertfall følelsen av å ha noe under leppen.

Snus og graviditet. Forhåpentligvis blir det vanskeligere å snuse framover, når du daglig kjenner den lille beveger seg. Brosjyrer, plakater og opplæringsmateriell Hvordan du ammer ditt barn – Noen råd den første tiden. Ifølge studien fører snusing til at risikoen for leppe- ganespalte øker med prosent. Jeg lurer på om nikotinfri snus , eller urtesnus inneholder noe som kan være skadelig ved graviditet ? Jeg er ikke gravid enda, men greit å vite.


Jeg snuser fremdeles og sliter med å slutte. Se hvordan du kan få hjelp til å slutte.

Hei For det første så håper jeg folk som rakker ned på andre når det gjelder snus og røyk ikke kommenterer dette innlegget, fordi jeg vet det er skadelig for både mor og barn. Og folk kan kalle meg så egoistisk som kun tenker på meg selv og alt. Men jeg tror at de fleste som kommenterer slike inn.


En alminnelig pris på ca. Helsedirektoratet vil nå på lik linje med røyking advare mot farene ved snusing under graviditet. Forskning viser at snusing under svangerskap øker risiko for blant annet dødfødsler. Norge har som mål å bli tobakksfritt for å unngå de store skadeeffektene av røyking, snus og annen tobakksbruk.


Røyking i svangerskapet er skadelig for barnet både rundt og etter fødsel. Men vi har ikke like mye kunnskap om farene ved bruk av snus som vi har om tobakkrøyking under graviditet og amming. Rapporten Helserisiko ved bruk av snus publiseres onsdag av Folkehelseinstituttet (FHI) på bestilling fra Helse – og omsorgsdepartementet. Her kommer det fram at snus blant annet øker risikoen for infertilitet, kreft i bukspyttkjertelen, spiserøret og munnhulen, samt risikoen for diabetes og fedme. Samtidig var det lite fokus på bruk av snus under graviditet.


Vårt endel mediestorm rundt nye snuse i svangerskapet reklamen på tv. Du lurer også på om snusing er farlig under graviditet. Vi vet i dag at snusing under graviditet påvirke. Du blir avhengig av snus.


Hvis man har brukt snus i noe tid har kroppen blitt avhengig av nikotin.

Hvis du ikke får i deg nikotin kan man da merke abstinenssymptomer som svimmelhet, konsentrasjonsproblemer, generelt ubehag i kroppen, svette, hodepine og et sug etter å snuse. Det er godt dokumentert at bruk av snus i svangerskapet gir risiko for fosteret som ligner risikoen ved røyking i svangerskapet. Gravide bør ikke snuse.


I dette tilfelle altså ti timer. Du ammer timer etter siste snus , og da er det lite nikotin igjen i blodomløpet ditt, og enda mindre i morsmelken. Det er bra at du passer på dette, men samtidig må det legges til at tobakk og snus inneholder en svært lang rekke kjemiske stoffer som vi tildels ikke har oversikten over, heller ikke farligheten. Konsekvensene kan f. Din beskjedne bruk tidlig i graviditeten mener jeg ikke er farlig, forutsatt at du nå har sluttet.


Inntak av glass vin trenger du heller ikke å bekymre deg for. Ved ereksjon presses blod inni arteriene i penis. Hva gjør snus med kroppen?


Dette har fått leger og forskere til å undersøke nøyere hva snus gjør med kroppen, og hvilke risikoer det kan innebære å bruke snus regelmessig. Rapporten konkluderer med at det er mulig at gravide som snuser, øker risikoen for dødfødsel, keisersnitt, at den nyfødte har redusert kroppsvekst, får kortvarig pustestans, leppe- eller ganedefekter, og har økt mengde nedbrytningsprodukter av nikotin i urinen. Jeg undrer meg ofte over at unge mennesker ikke ser ut til å bry seg om dette når de bruker snus. Andre ting som kan skje dersom man bruker snus i lengre perioder er at blodårene trekker seg sammen og det kan føre til høyt blodtrykk. Det kan igjen føre til hjerteinfarkt og hjertesvikt, men det tar mange år før slike ting skjer.


Siden de antok at snus blir ansett som mindre farlig enn røyketobakk, var hypotesen at andelen som sluttet med snus ville være lavere enn andelen som sluttet å røyke i løpet av svangerskapet. Bakgrunnen for studien er at det er lite fokus på snusbruk under graviditet , samtidig som det er en trend med økt snusbruk blant unge jenter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg